Tahindressing

af Stinna

Tahindressing

Tahindressing – skøn dressing lavet af tahin, citron, hvidløg og vand. Efter vi er kommet hjem fra Barcelona, har jeg virkelig haft lyst til at gå i køkkenet. Derfor brugte jeg min søndag eftermiddag på at lave ovnbagte butterbeans-deller, tahindressing og banankage.

Tahindressing

Det er længe siden at jeg sidst har lavet tahindressing. Faktisk søgte jeg lidt på bloggen og fandt ud af, at jeg sidst har lavet det i 2013. Da tahin er noget jeg altid har i mit køleskab, skulle jeg da afprøve den skønne dressing igen.  Jeg bruger normalt tahin i min hummus, men denne dip er et godt alternativ.

Læs også: edamamehummus og avocado-hummus

Jeg kan bedst lide de helt lyse versioner af tahin, men prøv dig frem. Jeg spiser dressingen som tilbehør til falafler eller som dressing til salat.

Tahindressing

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid5 minutter
0 minutter
Ret: Dip og dressinger
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 skål
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 2 spsk lys tahin
  • 1 lille fed hvidløg hakket
  • lidt salt
  • saft af ½ citron
  • lidt friske koriander hakket
  • ½ dl vand

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en minihakker eller bland ingredienserne i en skål.
  • Smag til med salt og citron.
  • Velbekomme.

Tahindressing

Tahindressing

11 Kommentarer

Ida 28. marts 2016 - 11:49

Hvor længe kan sådan en dressing holde i køleskabet tror du ? :-)

Reply
Stinna 28. marts 2016 - 16:00

En uges tid i køleskabet vil jeg skyde på :-)

Reply
Barbara 28. marts 2016 - 22:18

Hej Stinna, bruger du rå tahin i dine retter?

Reply
Stinna 29. marts 2016 - 15:52

Hej,
altså jeg bruger det direkte fra glasset, hvis det er det du hentyder til? :-)

Reply
Barbara 30. marts 2016 - 01:21

Jeg vil prøve på at være lidt mere præcis :-P Jeg læste,at der findes to forskellige tahin slags – ristet (den mørke) og uristet (den lyse). Jeg spørger,fordi jeg har det svært ved at finde den lyse slags. Hvilken af dem bruger du? Kan du anbefale noget du bruger? :-)

Reply
Stinna 30. marts 2016 - 16:25

Jeg bruger den lyse og køber den i Rema1000 :-) Skulle bare lige forstå dit spørgsmål. Jeg synes de mørke er alt for bitre i smagen til mine smagsløg.

Reply
Sara 17. januar 2019 - 20:14

De har lys tahin i enhver grønthandler! Og billigere end den mørke fra urtekram

Reply
Stinna 17. januar 2019 - 21:23

Tak for tip :) Jeg køber også altid lys tahin.

Reply
Barbara 31. marts 2016 - 15:09

Ja,jeg synes også, at de mørke er alt for bitre. Næste gang prøver jeg den fra Rema ;-).

Reply
Susanne Olsen 20. december 2018 - 23:22

Hej Stinna.
Hvor er opskriften på butterbeans-deller blevet af? – synes de ser spændende ud
Vh. Susanne

Reply
Stinna 30. december 2018 - 09:53

Hej Susanne. Den slettede jeg desværre, da enkelte havde lidt problemer med opskriften :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.