Tahindressing – skøn dressing lavet af tahin, citron, hvidløg og vand. Efter vi er kommet hjem fra Barcelona, har jeg virkelig haft lyst til at gå i køkkenet. Derfor brugte jeg min søndag eftermiddag på at lave ovnbagte butterbeans-deller, tahindressing og banankage.
Tahindressing
Det er længe siden at jeg sidst har lavet tahindressing. Faktisk søgte jeg lidt på bloggen og fandt ud af, at jeg sidst har lavet det i 2013. Da tahin er noget jeg altid har i mit køleskab, skulle jeg da afprøve den skønne dressing igen. Jeg bruger normalt tahin i min hummus, men denne dip er et godt alternativ.
Læs også: edamamehummus og avocado-hummus
Jeg kan bedst lide de helt lyse versioner af tahin, men prøv dig frem. Jeg spiser dressingen som tilbehør til falafler eller som dressing til salat.
Tahindressing
Ingredienser
- 2 spsk lys tahin
- 1 lille fed hvidløg hakket
- lidt salt
- saft af ½ citron
- lidt friske koriander hakket
- ½ dl vand
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en minihakker eller bland ingredienserne i en skål.
- Smag til med salt og citron.
- Velbekomme.
11 Kommentarer
Hvor længe kan sådan en dressing holde i køleskabet tror du ? :-)
En uges tid i køleskabet vil jeg skyde på :-)
Hej Stinna, bruger du rå tahin i dine retter?
Hej,
altså jeg bruger det direkte fra glasset, hvis det er det du hentyder til? :-)
Jeg vil prøve på at være lidt mere præcis :-P Jeg læste,at der findes to forskellige tahin slags – ristet (den mørke) og uristet (den lyse). Jeg spørger,fordi jeg har det svært ved at finde den lyse slags. Hvilken af dem bruger du? Kan du anbefale noget du bruger? :-)
Jeg bruger den lyse og køber den i Rema1000 :-) Skulle bare lige forstå dit spørgsmål. Jeg synes de mørke er alt for bitre i smagen til mine smagsløg.
De har lys tahin i enhver grønthandler! Og billigere end den mørke fra urtekram
Tak for tip :) Jeg køber også altid lys tahin.
Ja,jeg synes også, at de mørke er alt for bitre. Næste gang prøver jeg den fra Rema ;-).
Hej Stinna.
Hvor er opskriften på butterbeans-deller blevet af? – synes de ser spændende ud
Vh. Susanne
Hej Susanne. Den slettede jeg desværre, da enkelte havde lidt problemer med opskriften :-)