Pasta med valnøddesauce lavet af valnødder, fløde og ost. Virkelig nem og skøn pastaret, som kan laves med hjemmelavet pasta eller frisk pasta.
Opskrift på valnøddesauce
Denne opskrift på valnøddesauce er virkelig nem og smager samtidigt helt fantastisk. Ingredienserne skal blot blendes sammen i en foodprocessor, hvorefter saucen vendes sammen med den varme pasta. Det er både nemt og utrolig lækkert.
I denne opskrift har jeg brugt emmentalerost – men du kan også bruge andre hårde oste til opskriften. Opskriften rækker til cirka 4 portioner. Hvis I er meget sultne, kan pastaretten sagtens serveres med lidt flutes til.
Pasta med valnøddesauce
Ingredienser
Valnøddesauce
- 150 g valnødder
- 2,5 dl piskefløde
- 1-2 fed hvidløg
- 65 g emmentaler ost (eller en anden hård ost)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. revet citronskal
- salt
- frisk rød chili
Servering
- frisk pasta til 4 personer
- revet ost
- frisk basilikum
Sådan gør du
Valnøddesauce
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend saucen, til den er tyk og nogenlunde ensartet. Der må gerne være lidt stykker valnødder, det giver blot lidt knas. Smag til med salt og sæt det til side.
Servering
- Kog pasta efter anvisning på pakken. Når pastaen er færdig, hældes vandet fra.
- Vend valnøddesaucen over i gryden og vend pasta og sauce grundigt sammen. Lad det varme op i cirka 2 minutter under omrøring.
- Server pastaretten med revet ost og basilikum. Velbekomme.
Lækre pastaretter
Er du på udkig efter andre lækre pastaretter? Så vil jeg anbefale dig at prøve pasta med svampesauce eller citronpasta med flødesauce.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.