Varmende indiske vegetarretter. Vejrudsigten lover kulde det næste stykke tid og derfor synes jeg det er passende, at dele et indlæg med nogle af mine favoritter – nemlig varmende indiske vegetarretter. Som I måske ved, så er det indiske køkken noget af det bedste jeg ved. Jeg er vild med de mange krydderier, de mange muligheder for vegetarmad og så er jeg vil med alle de forskellige elementer, som oftest spises på én gang.
Indiske vegetarretter
I dette indlæg vil jeg gerne dele nogle af de opskrifter, som jeg selv er særlig vild med. Jeg har en stor drøm om at komme på mad-ferie i Indien, men indtil videre er det blot en drøm. For nøj jeg kunne godt tænke mig at smovse en masse mad i Indien og lære at gøre dem kunsten efter.
Den første ret er denne lækre aloo gobi. Alene navnet er herligt, men retten smager virkelig godt. Herhjemme spiste vi den med ris og creme fraiche / soyayoghurt til, men naanbrød ville også være lækre hertil.
Nem indisk curry – serveret med hjemmebagte naanbrød og brune ris. Dette er én af de retter, som jeg tror at de fleste vil synes godt om. Den har en dejlig kraftig og cremet smag.
Vegetarisk tikka masala – her med blomkål. Skøn og virkelig lækker indisk gryderet.
Der skal selvfølgelig også en indisk suppe med i dette indlæg. Den er lavet på kokosmælk og røde linser. Den kan spises som den er, ellers serveres med naanbrød og creme fraiche.
Den sidste ret er måske nærmere tilbehør til de ovenstående retter. Opskriften er på gule ris, som er krydret og passer perfekt som tilbehør til en omgang curry med kokosmælk. Derudover pynter det også på ens tallerken eller middagsbord.
Lad mig endelig høre, hvilke indiske retter der er jeres favoritter?
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.