Indiske gule ris – tilbehør til indisk curry

af Stinna

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er virkelig vild med indisk mad. Så meget, at det faktisk er noget vi næsten får herhjemme mindst én gang om ugen. Ofte er det indisk daal eller curry vi spiser, men engang imellem laver jeg også lidt anderledes, som fx disse gule ris.

De gule ris er det perfekte tilbehør til indisk mad, især en indisk curry. Det er ris, som er stegt på panden i gurkemeje og andre skønne krydderier og så er det toppet med mandler og tørrede tranebær. Det er altså en slags tilbehør og ikke en ret i sig selv – selvom jeg synes, at det smager virkelig godt.

Idéen til disse ris kom efter et besøg på en indisk restaurant. Jeg måtte hjem og google idéer til indisk mad og faldt over disse ris, som jeg så forsøgte at lave en opskrift på. Vi spiste dem sammen med en krydret yoghurt dip, disse små indiske vegetarfrikadeller, naanbrød og en vegetarisk indisk curry.

Opskriften har jeg angivet til 2-3 personer. Retten indeholder 250g ukogte ris, så hvis du ved at I spiser mere ris derhjemme, så lav blot en større portion og tilsæt lidt flere krydderier. Der kan også tilsættes andre typer af topping, fx kunne cashewnødder også være virkelig lækkert dertil.

Her kommer opskriften på de indiske gule ris:

Indiske gule ris
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2-3
Ingredients
  • 250g ris, hvide eller brune ris (ukogt)
  • vand
  • lidt salt til kogning
  • lidt olie til stegning
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1-2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • salt
Instructions
  1. Kog ris i letsaltet vand efter anvisning på pakken.
  2. Når risene er kogt, tages de af varmen.
  3. Kom lidt olie på en stegepande eller i en gryde.
  4. Hak løg og hvidløg og tilsæt det til panden. Lad det stege lidt.
  5. Tilsæt hvidløg, spidskommen, kanel, kardemomme og gurkemeje.
  6. Tilsæt de kogte ris og rør det hele godt rundt.
  7. Hak mandæer groft og tilsæt mandler og tranebær til panden.
  8. Smag det hele til med salt.
  9. Velbekomme.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.