Indiske gule ris – tilbehør til indisk curry

af Stinna

Indiske gule risIndiske gule ris. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er virkelig vild med indisk mad. Så meget, at det faktisk er noget vi næsten får herhjemme mindst én gang om ugen. Ofte er det indisk daal eller curry vi spiser, men engang imellem laver jeg også lidt anderledes, som fx disse gule ris.

Indiske gule ris

De gule ris er det perfekte tilbehør til indisk mad, især en indisk curry. Det er ris, som er stegt på panden i gurkemeje og andre skønne krydderier og så er det toppet med mandler og tørrede tranebær. Det er altså en slags tilbehør og ikke en ret i sig selv – selvom jeg synes, at det smager virkelig godt.

Idéen til disse ris kom efter et besøg på en indisk restaurant. Jeg måtte hjem og google idéer til indisk mad og faldt over disse ris, som jeg så forsøgte at lave en opskrift på. Vi spiste dem sammen med en krydret yoghurt dip, disse små indiske vegetarfrikadeller, naanbrød og en vegetarisk indisk curry.

Opskriften har jeg angivet til 2-3 personer. Retten indeholder 250g ukogte ris, så hvis du ved at I spiser mere ris derhjemme, så lav blot en større portion og tilsæt lidt flere krydderier. Der kan også tilsættes andre typer af topping, fx kunne cashewnødder også være virkelig lækkert dertil.

Her kommer opskriften på de indiske gule ris:

Udskriv
5 fra 1 stemme

Indiske gule ris

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Aftensmad, Tilbehør
Køkken: Indisk
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 250 g ris hvide eller brune ris (ukogt)
  • vand
  • lidt salt til kogning
  • lidt olie til stegning
  • 2 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1-2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • salt

Sådan gør du

  • Kog ris i letsaltet vand efter anvisning på pakken.
  • Når risene er kogt, tages de af varmen.
  • Kom lidt olie på en stegepande eller i en gryde.
  • Hak løg og hvidløg og tilsæt det til panden. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt hvidløg, spidskommen, kanel, kardemomme og gurkemeje.
  • Tilsæt de kogte ris og rør det hele godt rundt.
  • Hak mandæer groft og tilsæt mandler og tranebær til panden.
  • Smag det hele til med salt.
  • Velbekomme.
 

 

 

 

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

4 Kommentarer

4 Kommentarer

Jens hammerich 11. oktober 2019 - 08:59

Hi hvordan krydre du den der yougurt dip? Tak for din opskrift.
Best jens

Reply
Stinna 13. oktober 2019 - 09:41

Hej Jens, dressingen har jeg senere udgivet som opskrift lige her: https://stinna.dk/dip-og-dressinger/raita.html :-)

Reply
Sonja Jensen 22. maj 2020 - 09:30

5 stars
Opskriften på gule ris er hvad jeg længe har søgt! Vi har hos bores tamilske venner ofte fået fisse stegte ris, men jeg kan ikke få en opskrift. Denne du har lavet er PRÆCIS, som jeg har smagt dem – altså: spot on Jeg vil prøve flere af dine opskrifter. De ser lækre ud og du laver nogle gode beskrivelser!

Reply
Stinna 22. maj 2020 - 18:14

Ej sikke en skøn besked, tusind tak! Dejligt at du kunne lide min opskrift.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy