Havregrød med kanelbagte blommer

af Stinna

Havregrød med kanelbagte blommer

Havregrød med kanelbagte blommer. Når det er koldt udenfor, så synes jeg at grød til morgenmad er virkelig skønt. Især hvis der på grøden kommer noget lækkert topping.

Havregrød med kanelbagte blommer

Denne grød er toppet med kanelbagte blommer, sprød granola og lidt yoghurt. Det er slet ikke sæson for blommer, men jeg har en del af dem i min fryser, fordi jeg er så heldig, at én i min familie har det største blommetræ. Men hvis du ikke lige har fryseren fyldt med blommer, så kan man sagtens bruge andre frugter – især æbler kunne være lækre.

Havregrøden er også toppet med granola. Jeg laver oftest granola efter denne opskrift, hvor jeg søder granolaen med banan. Det giver en knasende sprød granola, som smager skønt – og ikke for meget af banan. Opskriften herunder er til to personer.

Nu til opskriften på havregrød med bagte blommer:

Havregrød med kanelbagte blommer

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vand
  • 2 dl havremælk eller en anden mælk
  • ét drys salt
  • 2 tsk. kokosolie

Kanelbagte blommer:

  • 10 små blommer man kan sikkert også bruge andre frugter
  • 1-2 tsk. kokossirup honning, agavesirup
  • 1 tsk. kanel

Topping:

  • granola
  • yoghurt almindelig eller soyayoghurt

Sådan gør du

  • Start med at lave kanelblommerne.
  • Skær blommerne i halve og fjern stenen.
  • Kom blommerne i et fad. Hæld sirup over og drys med kanel. Vend det rundt med en ske.
  • Bages i ovnen ved 200grader (varmluft) til blommerne er møre.
  • Lav nu havregrøden, imens blommerne køles lidt af.
  • Havregrøden laves ved at komme alle ingredienserne i en gryde og koges under omrøring, til grøden er blevet tyk.
  • Server havregrøden med blommerne, lidt granola og yoghurt.
  • Velbekomme.

 

Havregrød med blommer

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Christine Bonde 16. februar 2018 - 22:19

NØJ hvor lyder det bare lækkert smukke. Og det ser SÅ indbydende ud

Reply
Stinna 18. februar 2018 - 22:26

Hvor er du bare sød du – tusind tak!

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy