Edamame humus. I dag har jeg forsøgt mig med en ny slags hummus, som jeg aldrig har smagt før – hummus lavet på edamame bønner. Jeg elsker virkelig hummus og tænkte derfor, at man da må kunne lave det med andre bønner også. Denne hummus er hurtig at lave, smager fantastisk og jeg tror den er perfekt til en madpakke.
Edamame hummus
Når jeg laver hummus, så smager jeg meget til undervejs. Det er forskelligt hvor vild man er med de forskellige ingredienser, så smag til undervejs. Dette er som jeg elsker en hummus.
Brødet er bagt af en glutenfri færdigblanding købt i Rema1000. Mærket hedder Finax og dette er den brune pakke. Dette indlæg er ikke sponsoreret, jeg synes bare godt om dette brød.
Edamame hummus
Ingredienser
- 3 dl frosne edamame frosne uden bælg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. tahin (gerne en lys variant)
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. spidskommen
- 1 spsk. citronsaft
- 1 dl cremefraise (hvis du ikke spiser mælkeprodukter, så prøv med soya-yoghurt)
- ½-1 tsk. salt
Sådan gør du
- Kom bønnerne i en skål. Hæld kogende vand over dem og lad dem stå i 2 minutter.
- Hæld vandet fra.
- Blend bønnerne med cremefraise, tahin, olivenolie, hvidløg, spidskommen, citronsaft, salt og cremefraise. Smag til med salt og citron.
- Serveres som tilbehør til salat, ovenpå brød eller måske som dip til gulerødder.
- Velbekomme.
Hvis du også er vild med hummus, er disse opskrifter måske også noget for dig:
- Rødbedehummus
- Grøn persille hummus – hummus med persille og spinat
- Hummus – cremet kikærtedip med tahin og hvidløg
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
16 Kommentarer
Den skal jeg da helt klart prøve at lave til næste tapas aften :)
God idé! :-)
Jeg lavede denne hummus i går – hold da op – dén er go’ og ganske let at lave!
Det er ikke sidste gang den bliver serveret :-)
Skønt at du kunne bruge opskriften!
Jeg er helt vild med din edamame hummus.. Den blir lavet flittigt og smager så godt på ristet rugbrød.
Tak for din tilbagemelding, skønt at du kan bruge opskriften! :-)
Kan den laves med peanut butter i steder for tahin, da jeg ikke har andet
Det tror jeg godt, men du vil få en anderledes smag – da man altid bruger tahin i hummus :-)
Jeg var i netto i dag og da de ikke havde tahin, købte jeg bare sesamfrø og lavede min egen, så nu skal denne lækre hummus testes :)
Hvor lækkert! Skriv gerne hvordan det bliver :-)
Hvor mange kcal er der i sådan en opskrift ca. ? – det ser meget lækkert ud
Hej :-) Jeg tæller ikke kalorier, så det kan jeg desværre ikke svare på.
Har du opskriften på brødet der er på billedet også? :)
Hej,
det er faktisk bare en glutenfri bageblanding fra Rema1000 :-)
Rigtig lækker – og virkelig let at lave.
Tusind tak :-)