Tomatpesto med bagte tomater

af Stinna
Tomatpesto med bagte tomater

Tomatpesto med bagte tomater. Skøn tomatpesto lavet af bagte tomater, pinjekerner, hvidløg, olie og parmesanost. Jeg har før ofte lavet hjemmelavet grøn pesto herhjemme, men jeg har aldrig fået afprøvet en hjemmelavet rød pesto. Så derfor lavede jeg i sidste uge denne pesto, da jeg havde en skål fyldt med tomater, som snart skulle bruges.

Tomaterne havde jeg fået af min fars kæreste, som har hjemmedyrkede tomater i haven i år. De smager virkelig godt og har de smukkeste farver, men du kan sagtens bruge almindelige røde tomater til denne røde pesto.

Tomatpesto med bagte tomater

Opskriften her rækker til ét glas. Jeg vil gætte på at det kan holde i 1-2 uger, men herhjemme blev det spist i løbet af en uge. Jeg brugte nemlig en del af det til den skønneste pastaret, som jeg deler opskriften på en af de kommende dage – det smagte nemlig helt fantastisk!

Tomatpesto med bagte tomater

De bagte tomater:

  • 300 g tomater (gerne cherrytomater og lidt almindelige)
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker (jeg brugte rørsukker, du kan også bruge honning)
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. æblecidereddike

Resten af ingredienserne:

  • de bagte tomater
  • 1/2 dl olivenolie
  • 40 g parmesanost
  • 40g pinjekerner
  • 1 fed hvidløg
  • (evt. lidt salt)

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Skær tomater i mindre stykker og kom dem i et ildfast fad. Jeg skar de små i halve og de større i mindre stykker.
  3. Overhæld tomaterne med olie, sukker, salt og æblecidereddike. Vend det hele rundt.
  4. Kom fadet i ovnen. Lad tomaterne bage til de har fået farve, vend gerne forsigtigt i dem undervejs. Hvis de bliver for hurtigt mørke, så skru lidt ned for ovnens temperatur.
  5. Når tomaterne er bagte, tages fadet ud og tomaterne køles af.
  6. Kom tomaterne, olivenolie, parmesanost, pinjekerner og hvidløg i en foodprocesser.
  7. Blend / kør til pestoen er blevet blendet sammen – jeg stopper før mit er blevet helt ensartet, for jeg kan godt lide en  lidt grovere pesto.
  8. Smag pestoen til med salt.
  9. Kom pesto i et rent glas og stil det i køleskabet.
Tomatpesto med bagte tomater Tomatpesto med bagte tomater Tomatpesto med bagte tomater Tomatpesto med bagte tomater Tomatpesto med bagte tomater

Hvis du vil se flere madbilleder, så er du velkommen til at kigge forbi min profil på instagram.

Print Friendly, PDF & Email

1 Kommentar

Pasta med rød pesto, parmesanost og pinjekerner - Stinna 19. september 2018 - 15:15

[…] røde pesto jeg har brugt har jeg selv lavet. Det er denne, som jeg delte opskriften på forleden. Den er lavet med bagte tomater, pinjekerner, parmesanost og hvidløg og smager altså helt perfekt […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.