Pesto med basilikum

af Stinna

Pesto med basilikum og mandler. Hjemmelavet grøn basilikumspesto er noget af de lækreste og så er det ganske nemt at lave. Faktisk skal alle ingredienserne bare kommes i en foodprocessor og så skal det blendes til den ønskede konsistens. Brug det som dressing eller som nem og smagfuld sauce.

Pesto med basilikum

Grøn pesto

Til denne pesto har jeg anvendt frisk basilikum, hvidløg, mandler, salt og olivenolie. Brug en god olivenolie, for nogle typer af olivenolie kan have en ret så bitter smag – smag evt. på olien inden, at du bruger den til pesto. Hvis du ikke er så vild med smagen af hvidløg, så kan du kort koge hvidløg inden du laver denne opskrift. Men jeg er vild med smagen af hvidløg, så herhjemme koges de ikke.

Opskrift på basilikumspesto

Opskriften herunder er nem at lave og giver ét glas basilikumspesto. Jeg vil gætte på at det holder cirka en uge på køl. Brug det som smørrelse på brød, som dressing og som sauce til pasta. Så bliver sådan et glas grønt pesto lynhurtigt brugt. Jeg har kun anvendt bladene på min basilikum (med få tynde stilke). De grove stilke blev sorteret fra.

Pesto med mandler

I denne opskrift på basilikumspesto har jeg skiftet pinjekerner ud med mandler. Det giver en virkelig god smag og er samtidigt billigere. Men hvis du bedre kan lide pinjekerner, bruger du bare det.

Men nu til opskriften på grøn pesto:

Pesto med basilikum og mandler

Ret: Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
4.80 fra 5 stemmer

Ingredienser

  • 2 store håndfulde frisk basilkum, kun bladene
  • 100 g mandler
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5-2 dl god olivenolie
  • 75 g parmesanost
  • salt

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor (eller minihakker).
  • Blend til pestoen har den rette konsistens. Jeg kan godt lide en lidt grov pesto. Tilsæt mere olie, hvis den skal være tyndere i konsistensen.
  • Kommes på et glas og opbevares på køl. Jeg vil gætte på, at den kan holde i ca. en uge.
Opbevaring af pesto

Opbevar pestoen i køleskab i et glas med låg. Holder i cirka en uge – hvis det da ikke spises før.

Prøv også en hjemmelavet haydari – med bagte peberfrugter og fetaost.

Pesto med basilikum
Pesto med basilikum
Pesto med basilikum

Hvis du vil se flere af mine madbilleder, så er du meget velkommen til at følge med på min instagramprofil lige her. Her deler jeg dagligt madbilleder og billeder fra min hverdag.

28 Kommentarer

kenneth bang 18. august 2020 - 12:13

4 stars
Den “gode/bedste oliveoie” SKAL være lidt bitter. Smage frisk og af peber…
– Det er i hvertfald dem der vinder “Bedst i test” !
– Ellers er den vel kun til kræsne børn ??
Kenneth, Elsker god mad – & har gjort det i mange mange år

Reply
Stinna 18. august 2020 - 12:14

Hej Kenneth. Jeg har fået nypresset kvalitetsolie, som bestemt ikke smagte bittert :-) Men man kan bruge lige den olie man ønsker.

Reply
Ulla Haugaard 23. maj 2021 - 09:47

Hej Stinna
Den lyder rigtig lækker denne pesto – jeg har et spørgsmål – mandlerne skal de smuttes inden eller er det med skallen på?
venlig hilsen Ulla

Reply
Stinna 23. maj 2021 - 10:57

Hej, mange tak. Bare med skallen på.

Reply
Ulla Haugaard 24. maj 2021 - 18:54

Mange tak – laver den her i løbet af ugen.

Reply
Poul Andersen 1. juli 2021 - 15:36

Fin fin opskrift.
Dog tilsatte jeg også tre tsk. citronsaft.
Det syntes jeg, var prikken over i’et.

Poul

Reply
Stinna 1. juli 2021 - 18:50

Dejligt at opskriften kunne bruges. Jeg har aldrig prøvet med citronsaft, det vil jeg prøve næste gang.

Reply
Jeanette 28. juli 2021 - 21:55

Har du et alternativ til parmesanost som jeg ikke er så glad for?

Reply
Stinna 29. juli 2021 - 07:11

Hej, kan du lide andre oste? Ellers kan du helt undlade ost – eller bruge lidt gærflager (det bruger en del veganere i pesto).

Reply
Jytte Petersen 25. september 2021 - 22:07

4 stars
Plejer ikke at lave pesto men det er ikke sidste gang jeg har lavet den her dejlige pesto.

Reply
Stinna 26. september 2021 - 07:53

Hvor dejligt, mange tak :-)

Reply
Birgitte 9. februar 2022 - 18:00

5 stars
Tak for en skøn opskrift.
Jeg har lige lavet en portion og glæder mig til at lave den igen :)

Reply
Stinna 11. februar 2022 - 08:20

Tak, dejligt at opskriften kan bruges :-)

Reply
Marianne 29. maj 2022 - 17:19

5 stars
Fin pesto, som jeg nu har lavet nogle gange. Jeg synes, du har ret mht olivenolien. Nogle har en ram eftersmag. Jeg testede i lang tid (beholdt en sjat og testede med en ny) og har fundet en øko, som er super.

Reply
Stinna 22. august 2022 - 13:17

Tak for det :-)

Reply
Inge Rørbæk 28. juli 2022 - 20:46

5 stars
Jeg har med stor succes frosset pestoen ned i passende portioner. Vores basilikum i drivhuset gav rigtig meget, og vi kunne slet ikke nå at bruge det hele. Tilsæt et. lidt Atamon for at forlænge holdbarheden.

Reply
Stinna 20. august 2022 - 08:58

Smart at fryse den. Det må jeg prøve, tak :-)

Reply
Marianne Kehlet 24. september 2022 - 13:00

5 stars
Du har skiftet pinjekernerne ud med mandler, og pestoen er virkelig god. Jeg har dog skiftet salt ud med et par/tre ansjosfileer, og så bliver den endnu bedre ;-)

Reply
Stinna 8. oktober 2022 - 07:52

Dejligt at høre! :-)

Reply
zikan rosenkilde 30. april 2024 - 16:18

Nøøøj hvor er den bare lækker!! Laver kun den fremover ! Nammenam

Reply
Stinna 1. maj 2024 - 12:20

Hvor dejligt! Tak for det :-)

Reply
Lykke 29. juli 2024 - 07:03

Kan man fryse pesto med ost og hvidløg i

Reply
Stinna 30. juli 2024 - 11:05

Det tror jeg godt, jeg opbevarer det dog bare i køleskabet.

Reply
Lykke 31. juli 2024 - 07:27

Har nemlig frossen det uden ost og hvidløg. Det må jeg så blande i når det er optøet, har bare læst man ikke skulle det. Æv

Reply
Stinna 2. august 2024 - 11:04

Skriv endelig hvordan det bliver :-)

Reply
Lykke 5. august 2024 - 15:39

Ja det skal jeg nok

Reply
Claus 9. oktober 2024 - 16:17

“2 store håndfulde” er det mligt at komme det lidt nærmere?
Hilsen
Claus

Reply
Stinna 11. oktober 2024 - 10:39

Hej, så vil jeg anbefale en stor potte frisk basilikum fra supermarkedet. Jeg har desværre ikke andre mål :-)

Reply
4.80 from 5 votes

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.