Pesto med basilikum og mandler

af Stinna
Pesto

Pesto med basilikum og mandler. Hjemmelavet basilikumspesto er noget af de lækreste og så er det ganske nemt at lave. Faktisk skal alle ingredienserne bare kommes i en foodprocessor og så skal det blendes til den ønskede konsistens. Brug det som dressing eller som nem og smagfuld sauce.

Pesto med mandler

Til denne basilkumspesto har jeg brugt mandler i stedet for pinjekerner. Mandler er billigere at bruge, men de giver samtidigt en god smag. Jeg har derfor tilsat lidt flere, end man måske normalt vil i en pesto – men mængden kan bare justeres. Til denne pesto har jeg anvendt frisk basilikum, hvidløg, mandler, salt og olivenolie. Brug en god olivenolie, for nogle typer af olivenolie kan have en ret så bitter smag – smag evt. på olien inden, at du bruger den til pesto. Hvis du ikke er så vild med smagen af hvidløg, så kan du kort koge hvidløg inden du laver denne opskrift. Men jeg er vild med smagen af hvidløg, så herhjemme koges de ikke.

Hvis du vil prøve andre typer af pesto, så er disse måske noget for dig:

Opskrift på basilikumspesto

Opskriften herunder giver ét glas basilikumspesto. Jeg vil gætte på at det holder cirka en uge på køl. Brug det som smørrelse på brød, som dressing og som sauce til pasta. Så bliver sådan et glas pesto lynhurtigt brugt. Jeg har kun anvendt bladene på min basilikum (med få tynde stilke). De grove stilke blev sorteret fra.

Men nu til opskriften:

Pesto med basilikum og mandler

Ret: Tilbehør
Køkken: Vegetarisk

Ingredienser

  • 2 store håndfulde frisk basilkum, kun bladene
  • 100 g mandler
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5-2 dl god olivenolie
  • 75 g parmesanost
  • salt

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor (eller minihakker).
  • Blend til pestoen har den rette konsistens. Jeg kan godt lide en lidt grov pesto. Tilsæt mere olie, hvis den skal være tyndere i konsistensen.
  • Kommes på et glas og opbevares på køl. Jeg vil gætte på, at den kan holde i ca. en uge.
Pesto
Pesto
Pesto

Hvis du vil se flere af mine madbilleder, så er du meget velkommen til at følge med på min instagramprofil lige her. Her deler jeg dagligt madbilleder og billeder fra min hverdag.

Tilføj en kommentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy