Pesto med basilikum og mandler. Hjemmelavet grøn basilikumspesto er noget af de lækreste og så er det ganske nemt at lave. Faktisk skal alle ingredienserne bare kommes i en foodprocessor og så skal det blendes til den ønskede konsistens. Brug det som dressing eller som nem og smagfuld sauce.
Grøn pesto
Til denne pesto har jeg anvendt frisk basilikum, hvidløg, mandler, salt og olivenolie. Brug en god olivenolie, for nogle typer af olivenolie kan have en ret så bitter smag – smag evt. på olien inden, at du bruger den til pesto. Hvis du ikke er så vild med smagen af hvidløg, så kan du kort koge hvidløg inden du laver denne opskrift. Men jeg er vild med smagen af hvidløg, så herhjemme koges de ikke.
Opskrift på basilikumspesto
Opskriften herunder er nem at lave og giver ét glas basilikumspesto. Jeg vil gætte på at det holder cirka en uge på køl. Brug det som smørrelse på brød, som dressing og som sauce til pasta. Så bliver sådan et glas grønt pesto lynhurtigt brugt. Jeg har kun anvendt bladene på min basilikum (med få tynde stilke). De grove stilke blev sorteret fra.
Pesto med mandler
I denne opskrift på basilikumspesto har jeg skiftet pinjekerner ud med mandler. Det giver en virkelig god smag og er samtidigt billigere. Men hvis du bedre kan lide pinjekerner, bruger du bare det.
Men nu til opskriften på grøn pesto:
Pesto med basilikum og mandler
Ingredienser
- 2 store håndfulde frisk basilkum, kun bladene
- 100 g mandler
- 2 fed hvidløg
- 1,5-2 dl god olivenolie
- 75 g parmesanost
- salt
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor (eller minihakker).
- Blend til pestoen har den rette konsistens. Jeg kan godt lide en lidt grov pesto. Tilsæt mere olie, hvis den skal være tyndere i konsistensen.
- Kommes på et glas og opbevares på køl. Jeg vil gætte på, at den kan holde i ca. en uge.
Opbevaring af pesto
Opbevar pestoen i køleskab i et glas med låg. Holder i cirka en uge – hvis det da ikke spises før.
Prøv også en hjemmelavet haydari – med bagte peberfrugter og fetaost.
Hvis du vil se flere af mine madbilleder, så er du meget velkommen til at følge med på min instagramprofil lige her. Her deler jeg dagligt madbilleder og billeder fra min hverdag.
28 Kommentarer
Den “gode/bedste oliveoie” SKAL være lidt bitter. Smage frisk og af peber…
– Det er i hvertfald dem der vinder “Bedst i test” !
– Ellers er den vel kun til kræsne børn ??
Kenneth, Elsker god mad – & har gjort det i mange mange år
Hej Kenneth. Jeg har fået nypresset kvalitetsolie, som bestemt ikke smagte bittert :-) Men man kan bruge lige den olie man ønsker.
Hej Stinna
Den lyder rigtig lækker denne pesto – jeg har et spørgsmål – mandlerne skal de smuttes inden eller er det med skallen på?
venlig hilsen Ulla
Hej, mange tak. Bare med skallen på.
Mange tak – laver den her i løbet af ugen.
Fin fin opskrift.
Dog tilsatte jeg også tre tsk. citronsaft.
Det syntes jeg, var prikken over i’et.
Poul
Dejligt at opskriften kunne bruges. Jeg har aldrig prøvet med citronsaft, det vil jeg prøve næste gang.
Har du et alternativ til parmesanost som jeg ikke er så glad for?
Hej, kan du lide andre oste? Ellers kan du helt undlade ost – eller bruge lidt gærflager (det bruger en del veganere i pesto).
Plejer ikke at lave pesto men det er ikke sidste gang jeg har lavet den her dejlige pesto.
Hvor dejligt, mange tak :-)
Tak for en skøn opskrift.
Jeg har lige lavet en portion og glæder mig til at lave den igen :)
Tak, dejligt at opskriften kan bruges :-)
Fin pesto, som jeg nu har lavet nogle gange. Jeg synes, du har ret mht olivenolien. Nogle har en ram eftersmag. Jeg testede i lang tid (beholdt en sjat og testede med en ny) og har fundet en øko, som er super.
Tak for det :-)
Jeg har med stor succes frosset pestoen ned i passende portioner. Vores basilikum i drivhuset gav rigtig meget, og vi kunne slet ikke nå at bruge det hele. Tilsæt et. lidt Atamon for at forlænge holdbarheden.
Smart at fryse den. Det må jeg prøve, tak :-)
Du har skiftet pinjekernerne ud med mandler, og pestoen er virkelig god. Jeg har dog skiftet salt ud med et par/tre ansjosfileer, og så bliver den endnu bedre ;-)
Dejligt at høre! :-)
Nøøøj hvor er den bare lækker!! Laver kun den fremover ! Nammenam
Hvor dejligt! Tak for det :-)
Kan man fryse pesto med ost og hvidløg i
Det tror jeg godt, jeg opbevarer det dog bare i køleskabet.
Har nemlig frossen det uden ost og hvidløg. Det må jeg så blande i når det er optøet, har bare læst man ikke skulle det. Æv
Skriv endelig hvordan det bliver :-)
Ja det skal jeg nok
“2 store håndfulde” er det mligt at komme det lidt nærmere?
Hilsen
Claus
Hej, så vil jeg anbefale en stor potte frisk basilikum fra supermarkedet. Jeg har desværre ikke andre mål :-)