Vegetarisk kung pao

af Stinna

Vegetarisk Kung Pao er en vegetarisk udgave af den kinesiske ret med kylling. Retten er med grøntsager, cashewnødder, chili og den lækreste sauce, der kombinerer sødt, salt, surt og stærkt.

Vegetarisk kung pao

Opskrift på vegetarisk Kung Pao

Egentligt laves Kung Pao med kylling – eller med tofu. I denne opskrift er tofu dog erstattet med ekstra grøntsager og edamamebønner. Det hele er stegt i den lækreste sauce med hvidløg, soyasauce, ingefær, lime, sesamolie og eddike. Retten serveres med ris til og du kan sagtens skifte grøntsagerne ud med de grøntsager, som du har i køleskabet. Smagen til denne ret er i saucen og jeg vil derfor anbefale, at du kommer alle ingredienserne i. Husk at smage til med soyasauce og chili.

Vegetarisk Kung Pao

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

Sauce

  • 4 spsk. soyasauce
  • 4 spsk. vineddike eller riseddike
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. limesaft
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. maizena
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dl koldt vand

Vegetarisk Kung Pao

  • 2 spsk. sesamolie
  • 200 g edamamebønner (frosne, uden bælg)
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. grøn peberfrugt
  • 3 stk. løg
  • 1 stk. broccoli
  • 1 håndfuld usaltede cashewnødder (eller peanuts)

Servering

  • 3 stk. forårsløg
  • frisk rød chili
  • jasminris til 4 personer

Sådan gør du

Sauce

  • Rør alle ingredienserne til saucen sammen. Sæt det til side.

Vegetarisk Kung Pao

  • Kog ris efter anvisning på posen.
  • Skær peberfrugter i tern. Skær løg i kvarte og skær broccoli i mindre stykker.
  • Kom olie i en wok eller stor stegepande.
  • Tilsæt peberfrugt og steg det, til de er en smule møre.
  • Tilsæt løg, cashewnødder, broccoli og edamamebønner. Lad det stege under omrøring i 2-3 minutter.
  • Tilsæt saucen og lad det stege i cirka 2 minutter. Smag til med soyasauce.
  • Serveres med ris, forårsløg og chili. Velbekomme.

Hvis du kan lide østerssauce, så tilsæt også gerne en smule til saucen. Saucen må gerne være en smule stærk og du kan både bruge tørrede-og friske chilier. Prøv dig frem, alt efter hvor stærke chilier du kan finde.

Vegetarisk kung pao
Vegetarisk kung pao

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.