Wontons med chilisauce

af Stinna

Wontons med lækker chilisauce. Denne opskrift på knasende sprøde vegetariske wontons er en perfekt del af en tapas eller vegetarisk forret.

Opskrift på wontons

Har I smagt wontons før? Wontons er små pakker med knasende sprød dej og krydret fyld. I denne opskrift har jeg brugt færdig wonton-dej, men du kan også bruge filodej. Pakkerne fyldes med gulerødder, som er krydret med ingefær, hvidløg, chili og soyasauce. De sprøde wontons dyppes i den lækre chilisauce. Wontons minder en smule om forårsruller, men de er mere simple og tager ikke lang tid at lave.

Opskriften er oprindeligt udviklet af Jonna Hald, som afholder et madkursus min far har gået på i mange år. Jonna har udviklet opskriften, men min far og jeg har (med godkendelse fra Jonna) udviklet en vegetarisk version. Fisk er skiftet ud med gulerødder og resultatet blev virkelig lækkert.

Wontons med chilisauce

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Tapas, Tilbehør
Køkken: Asiatisk, Vegetarisk
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Wontons

  • 150 g gulerødder
  • 1 stk. æggeblomme
  • salt og peber
  • 1/4 stk. rød chili, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2 stk. skalotteløg, finthakket
  • 1/2 spsk. ingefær, fint revet
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1/2 spsk. soyasauce
  • 12 plader wonton dej (i små kvadratiske plader)
  • 1 stk. æggehvide
  • smagsneutral olie til pensling

Chili sauce (dressing)

  • 1/2 dl sød chilisauce
  • 1/2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1/2 stk. skalotteløg, finthakket
  • 1/4 dl creme fraiche
  • 1 tsk. paprika

Sådan gør du

Wontons

  • Tænd ovnen på 200 grader (over-og undervarme).
  • Skræl gulerødderne og skær dem i mindre tern (cirka 5×5 mm). Kog dem i cirka 10 minutter i letsaltet vand De skal ikke være møre, men have en smule bid. Hæld vandet fra.
  • Rør æggeblomme, salt, peber, chili, hvidløg, skalotteløg, ingefær, chilisauce og soyasauce sammen i en skål. Tilsæt gulerødderne og ved det godt rundt.
  • Placer wonton-pladerne på køkkenbordet. Pensl kanterne med æggehvide og fordel lidt fyldt i midten af pladerne. Luk dejen op over, så formen bliver som en lille pose. Luk dem godt sammen med fingrene. Placer dine wontons på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie og bages midt i ovnen, til de er sprøde (cirka 10-15 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne).

Chilisauce (dressing)

  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med soyasauce. Server de sprøde wontons og dyp dem i chilisaucen. Velbekomme.

Wonton dej

Wonton pladerne kan købes i asiatiske købmænd. Hvis du ikke kan skaffe dem, kan filodej også bruges. Men det smarte ved den færdige wontondej er, at stykkerne er små og kvadratiske – og passer lige til denne opskrift.

Kan de laves på forhånd?

Wontons er bedst helt nylavede, da de bliver bløde af at stå for længe. Men du kan sagtens forberede både fyldet og chilisaucen dagen i forvejen. Så skal du blot fylde wontonpladerne med fyld og bage dem i ovnen, når gæsterne er kommet. De skal have ganske kort tid i ovnen.

Ovnbagte wontons

Ofte steges wontons i rigeligt olie på en pande. I denne opskrift er de i stedet penslet med olie og bagt i ovnen. De bliver stadig knasende sprøde og lækre.

Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.