Grillede auberginer med tomatsalsa og ost

af Stinna

Grillede auberginer grilled eggplant

I sidste uge var jeg i sommerhus med min moster og onkel. Dagene stod på afslapning, hygge, et smut til Ebeltoft og så lækker mad. Udover de bagte tomater, så lavede vi denne skønne ret med grille auberginer, tomatsalsa og ost. Når jeg en sjælden gang imellem køber en aubergine, så ved jeg aldrig helt hvad jeg skal bruge den til. Jeg er ikke vild med konsistensen, hvis den blot bages i ovnen. Min moster havde opskriften på disse grillede auberginer og jeg var frisk på at prøve det. Jeg ved ikke hvor opskriften stammer fra, men den er så lækker.

Når auberginer grilles, så bliver de mere faste i det og de smager skønt med denne tomatsalsa over. Vi valgte at komme lidt ost over – det var virkelig lækkert. Hvis du ikke har mulighed for at grille auberginerne, så brug en grill-pande.

Grillede auberginer med tomatsalsa og ost

Opskriften rækker til ét fad, tilbehør til 4 - og så er der en rest til dagen efter.
Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad, Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2 stk. auberginer
  • ½ spsk. salt
  • ½ stk. chili
  • 2 stk. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt basilikum
  • 5 stk. tomater
  • 1,5 spsk. honning flydende
  • ½ dl olivenolie
  • 1,5 spsk. balsamico
  • salt
  • peber
  • 1 dl revet ost eller mere!

Sådan gør du

  • Skær auberginerne i skiver.
  • Drys med salt og lad dem trække et par minutter. Skyl og tør skiverne herefter.
  • Grill auberginerne på begge sider.
  • Hak chili, hvidløg og løg fint. Skær kernerne ud af tomaterne.
  • Når auberginerne er grillede, kommes de i et ildfast fad smurt med olivenolie. Kom grøntsagerne over.
  • Lav en dressing af olivenolie, balsamico, salt, peber og honning. Hæld den over retten.
  • Drys med ost.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200grader til osten er godt smeltet.

Velbekomme!
DSC05616-4

DSC05646-8

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy