Polenta fritter

af Stinna

Polentafritter

Uhm – disse fritter smager fantastisk og knaser skønt. Istedet for at lave fritter af kartofler, er disse lavet af polenta. Hvis du ikke kender polenta, så er det majsmel kogt til grød. Jeg købte en pose polenta i mit supermarked, hvor der blot skulle tilsættes vand og koges i 5 minutter – nemt! Fritterne er sprøde, lidt seje og virkelig velsmagende.

Jeg har aldrig før brugt polenta, men jeg tror at mange spiser det som grød. Jeg valgte at lave min polenta til fritter, da jeg synes lækre vellavede fritter smager fantastisk. Jeg har bagt mine i ovnen, da jeg ikke er så vild med det alt for fedtede ved fritter. Men de kan sikker sagtens steges på panden.

Da jeg lavede mine polenta, kogte jeg dobbelt så meget som angivet herunder. Jeg brugte resten til nogle lækre deller, som jeg også kommer med opskriften på.

Polenta fritter ( 2 personer):

husk at følge anvisningen på pakken, min sagde:

125g polenta/majsgryn

250ml vand

kokosolie

salt

peber

frisk rosmarin

  1. Kog polenta som anvist på pakken.
  2. Når grøden er kogt, hælder du massen i et fad beklædt med bagepapir. Sørg for at overfladen er nogenlunde jævn.
  3. Sæt grøden på køl, minimum 2 timer – gerne længere.
  4. Når grøden er stivnet, skæres den til fritter. Jeg lavede mine 1 x 4 cm.
  5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  6. Kom fritterne på en plade og kom olie og krydderier på.
  7. Bages til de er gyldne. Velbekomme!

Polentafritter (1 of 1)-2

6 Kommentarer

Nikoline 21. juli 2014 - 09:02

Hej Stinna,
Rigtig lækker blog du har, meget inspirerende at læse.!
Hvilket kamera bruger du til at tage alle de lækre billeder med??

Reply
Stinna 21. juli 2014 - 09:15

Hej :-)
Tak skal du have!
Jeg bruger et Sony a58 med et f1,8 objektiv på :-)
God dag!

Reply
Christina 21. juli 2014 - 09:12

Hej :)

Hvad gør dem sundere end hvis man lavede dem af kartofler?

Mvh Christina :)

Reply
Stinna 21. juli 2014 - 09:14

Hej :-)
Ja, det kunne jeg da godt have skrevet. Først ved jeg, at mange hellere spiser majsmel end kartofler (jeg spiser dog kartofler) og derudover skal disse ikke frituresteges, for at få den lækre pommes-fornemmelse :-)
God dag!

Reply
Johanne 21. juli 2014 - 12:44

Fedt at se polenta brugt på denne – moderne – måde.
Jeg har boet i rumænien hvor man får det som grød – til ALT! Og har meget klogt lært at hade det. Måske jeg skulle give dette en chance..
Nu skriver du at de er sundere – men er det også billigere? Og hvor brugte du kokus olien?

Reply
Stinna 23. juli 2014 - 17:33

Jeg har aldrig før prøvet polenta, men jeg synes nu også grød lyder lækkert! Jeg tror ikke det er billigere, eller jo måske hvis du finder noget billigt polentamel? Jeg købte økologisk, som jo nok er dyrere :-) Kokosolien drypper jeg på :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.