3,7K
En anderledes variant af risotto, hvor ris er byttet ud med perlebyg. Bygotto er mere fyldig end traditionel risotto – og så har jeg tilsat kikærter.
Bygotto med tomat
Denne lækre vegetarret er en mellemøstlig udgave af risotto. Inspirationen har jeg fra dygtige Yotam Ottolenghi, som har en lignende bygotto i én af sine bøger. Bygottoen er fyldt med smag og er så skøn til kolde dage.
Bygotto med tomat
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 180 g perlebyg
- 2 stk. løg
- 4 fed hvidløg
- 3 stængler bladselleri
- 2 spsk. olivenolie
- 4 dl passata (eller hakkede tomater, hvis du ikke kan finde passata)
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 stk. laurbærblade
- 1 tsk. citronskal fintrevet
- 2 tsk. tørret timian
- 6 dl grøntsagsbouillon med 1 bouillonterning i
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. røget paprika
- 200 g kogte kikærter fra dåse
- 20 g smør
- 1 drys peber
- toppes med 100g fetaost + frisk timian
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint. Kom olie i en dyb pande og steg løg og hvidløg et par minutter – det må ikke blive brunt.
- Skær bladselleri i tynde skiver og tilsæt til panden.
- Tilsæt perlebyg, passata, 1 dåse hakkede tomater, laurbær, citronskal, timian, paprika, røget paprika og grøntsagsbouillon.
- Lad det koge i cirka 20 minutter, til perlebyg er næsten mørt.
- Tilsæt nu kikærter (skyllet grundigt), smør og peber.
- Smag retten til med salt og drys med fetaost og timian.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Det lyder super lækkert Når du skriver “laurbær” er det så bladene?
Det er laurbærblade – har rettet det, tak :-)