Mexicansk lasagne er en krydret og anderledes måde at lave lasagne på. Lasagnen er inspireret af det mexicanske køkken og smager virkelig skønt.

Opskrift på mexicansk lasagne
Lasagne er måske ikke specielt mexicansk, men den vegetariske lasagne er en skøn kombination af det italienske- og mexicanske køkken. Ingredienserne tager udgangspunkt i de smage, som man normalt bruger til tacos eller andre tex mex retter.
Husk endelig at smage grøntsagssaucen til. Der er stor forskel på krydderier – og saucen må gerne være godt krydret. I opskriften har jeg brugt både kidneybønner og belugalinser. Du kan sagtens bruge 2 dåser kidneybønner, hvis du ikke kan skaffe belugalinser.
Mexicansk lasagne
Ingredienser
- 2 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 3 tsk. spidskommen
- 2 tsk. koriander (tørret)
- 1/2 tsk. kanel
- 2 tsk. oregano
- 1 tsk. paprika
- 1/2 tsk. røget paprika
- 1 drys chili
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 stk. squash, groftrevet
- 3 stk. mellemstore gulerødder, groftrevne
- 1 stk. rød peberfrugt, i små tern
- 1 dl majs (frosne eller fra dåse)
- 4 dl vand
- 1 dåse kidneybønner
- 1 dåse belugalinser (eller kogte grønne linser)
- 1 tsk. æblecidereddike
- 1 tsk. sukker
- salt
Mornaysauce
- 50 g smør
- 3 spsk. hvedemel
- 3 dl mælk
- 100 g revet ost (fx mozzarellaost eller cheddar)
- salt og peber
Andet
- 1 pakke lasagneplader (gerne fuldkorn)
- 3 stk. store tomater
- 1 håndfuld frisk koriander eller bredbladet persille
- 1 stk. lime
Sådan gør du
Lasagnesauce
- Hak løg og hvidløg fint. Kom olie i en gryde og steg det deri.
- Tilsæt alle krydderierne og lad det stege et minut under omrøring.
- Tilsæt tomatpuré, dåserne med hakkede tomater, squash, gulerødder , peberfrugt, majs og vand. Skyl linserne og bønnerne grundigt og tilsæt dem til gryden.
- Tilsæt æblecidereddike, sukker og salt. Lad saucen simre i minimum 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, når der er cirka 15 minutters kogetid tilbage.
Mornay sauce
- Mens grøntsagssaucen koger, er det tid til at lave mornaysauce. Lav den de sidste 10 minutter, inden grøntsagssaucen er færdig. Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
- Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
- Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.
Mexicansk lasagne
- Kom en smule olie nederst i et ildfast fad. Fordel først en smule sauce og lidt mornaysauce, som fordeles med en ske. Kom et lag lasagneplader i fadet. Fortsæt sådan, til der ikke er mere sauce. Slut med et lag grøntsagssauce og mornaysauce.
- Bag lasagnen i ovnen i 30 minutter. Hvis den bliver for mørk, så kom blot et stykke stanniol over. Lasagnen er færdig, når pladerne er møre når du prikker i dem.
- Nu laves en slags nem salsa. Hak tomater groft og vend dem sammen med limesaft og persille/koriander.
- Server lasagnen med tomatsalsa. Velbekomme.
Noter
Tilbehør til vegetarisk lasagne
Lasagnen kan sagtens spises til aftensmad, uden nogen form for tilbehør. Men hvis du vil gøre det lidt ekstra lækkert, vil jeg anbefale dig at servere mexicansk salat til. Som en lille snack kan du også servere guacamole og hjemmelavede tortillachips til.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder fra min hverdag.
4 Kommentarer
Jeg havde ikke prøvet kombinationen af pasta og mexikansk før, så jeg var spændt på denne ret. Men den smagte bare enormt lækkert! Og den er god mættende og rækker langt. Det er i hvert fald ikke sidste gang, vi laver den! Tak for super gode opskrifter
Dejligt at opskrifterne kan bruges – tak! :-)
Lækker opskrift.
Tusind tak :-)