Mexicansk lasagne

af Stinna

Mexicansk lasagne er en krydret og anderledes måde at lave lasagne på. Lasagnen er inspireret af det mexicanske køkken og smager virkelig skønt. 

Mexicansk lasagne

Opskrift på mexicansk lasagne

Lasagne er måske ikke specielt mexicansk, men den vegetariske lasagne er en skøn kombination af det italienske- og mexicanske køkken. Ingredienserne tager udgangspunkt i de smage, som man normalt bruger til tacos eller andre tex mex retter. 

Husk endelig at smage grøntsagssaucen til. Der er stor forskel på krydderier – og saucen må gerne være godt krydret. I opskriften har jeg brugt både kidneybønner og belugalinser. Du kan sagtens bruge 2 dåser kidneybønner, hvis du ikke kan skaffe belugalinser.

Mexicansk lasagne

Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 3 stemmer

Ingredienser

  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander (tørret)
  • 1/2 tsk. kanel
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 drys chili
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 stk. squash, groftrevet
  • 3 stk. mellemstore gulerødder, groftrevne
  • 1 stk. rød peberfrugt, i små tern
  • 1 dl majs (frosne eller fra dåse)
  • 4 dl vand
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dåse belugalinser (eller kogte grønne linser)
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sukker
  • salt

Mornaysauce

  • 50 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 100 g revet ost (fx mozzarellaost eller cheddar)
  • salt og peber

Andet

  • 1 pakke lasagneplader (gerne fuldkorn)
  • 3 stk. store tomater
  • 1 håndfuld frisk koriander eller bredbladet persille
  • 1 stk. lime

Sådan gør du

Lasagnesauce

  • Hak løg og hvidløg fint. Kom olie i en gryde og steg det deri.
  • Tilsæt alle krydderierne og lad det stege et minut under omrøring.
  • Tilsæt tomatpuré, dåserne med hakkede tomater, squash, gulerødder , peberfrugt, majs og vand. Skyl linserne og bønnerne grundigt og tilsæt dem til gryden.
  • Tilsæt æblecidereddike, sukker og salt. Lad saucen simre i minimum 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, når der er cirka 15 minutters kogetid tilbage.

Mornay sauce

  • Mens grøntsagssaucen koger, er det tid til at lave mornaysauce. Lav den de sidste 10 minutter, inden grøntsagssaucen er færdig. Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
  • Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.

Mexicansk lasagne

  • Kom en smule olie nederst i et ildfast fad. Fordel først en smule sauce og lidt mornaysauce, som fordeles med en ske. Kom et lag lasagneplader i fadet. Fortsæt sådan, til der ikke er mere sauce. Slut med et lag grøntsagssauce og mornaysauce.
  • Bag lasagnen i ovnen i 30 minutter. Hvis den bliver for mørk, så kom blot et stykke stanniol over. Lasagnen er færdig, når pladerne er møre når du prikker i dem.
  • Nu laves en slags nem salsa. Hak tomater groft og vend dem sammen med limesaft og persille/koriander.
  • Server lasagnen med tomatsalsa. Velbekomme.

Noter

Tip: Du kan også toppe lasagnen med lidt revet ost, hvis du ønsker mere ost i din mexicanske lasagne. 

Tilbehør til vegetarisk lasagne

Lasagnen kan sagtens spises til aftensmad, uden nogen form for tilbehør. Men hvis du vil gøre det lidt ekstra lækkert, vil jeg anbefale dig at servere mexicansk salat til. Som en lille snack kan du også servere guacamole og hjemmelavede tortillachips til.

Mexicansk lasagne

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder fra min hverdag.

4 Kommentarer

Kristiane 3. september 2022 - 08:57

5 stars
Jeg havde ikke prøvet kombinationen af pasta og mexikansk før, så jeg var spændt på denne ret. Men den smagte bare enormt lækkert! Og den er god mættende og rækker langt. Det er i hvert fald ikke sidste gang, vi laver den! Tak for super gode opskrifter

Reply
Stinna 19. september 2022 - 09:26

Dejligt at opskrifterne kan bruges – tak! :-)

Reply
Hanne Kleberg 6. oktober 2022 - 21:58

5 stars
Lækker opskrift.

Reply
Stinna 8. oktober 2022 - 07:50

Tusind tak :-)

Reply
5 from 3 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.