Vegetarisk brændende kærlighed

af Stinna

Vegetarisk brændende kærlighed er en vegetarisk udgave af den danske klassiker. I denne opskrift har jeg skiftet bacon ud med svampe, fløde og røget paprika. Det smager så skønt og er helt perfekt efterårsmad.

Vegetarisk brændende kærlighed-3

Vegetarisk brændende kærlighed

Vegetarisk brændende kærlighed med smørstegte løg, svampe, soyasauce og fløde. Så bliver det næsten ikke mere lækkert. Brændende kærlighed serveres med kartoffelmos til. Så hvis du også elsker lidt tung, smagfuld mad – så er du nødt til at prøve denne. 

Vegetarisk brændende kærlighed

Vegetarisk brændende kærlighed med smørstegte løg, svampe og fløde.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna
4.34 fra 3 stemmer

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 500 g rå kartofler (gerne bagekartofler)
  • 20 g smør
  • ½-1 dl sødmælk
  • salt og peber

Brændende kærlighed

  • 4 stk. store løg
  • 20-40 g smør
  • 200 g champignon
  • 3-4 tsk. soyasauce
  • 1 dl piskefløde
  • 1 drys røget paprika
  • 1 tsk. paprika

Topping

  • bredbladet persille

Sådan gør du

Brændende kærlighed

  • Start med at skære løg i halve og derefter i skiver. Kom smør på en pande og steg løg – de må ikke blive brune, men skal være klare. Lad dem småstege i cirka 10-15 minutter.
  • Vask champignon godt og skær i skiver. Tilsæt til panden og lad det stege i cirka 5 minutter.
  • Tilsæt soyasauce, piskefløde og krydderier. Lad det simre til det er kogt ind. Smag til med salt.

Kartoffelmos

  • Kartoflerne skrælles og bringes i kog i usaltet vand. Koges til de er møre.
  • Mos kartoflerne med smør og mælk. Du kan også hurtigt piske det med en elpisker – pisk dog ikke for længe, så bliver kartoffelmosen 'sej'. Smag til med salt og peber.
  • Server retten med kartoffelmos og top med bredbladet persille.

Noter

Opskriften herover er til 2 personer. Hvis I er meget sultne, kan I med fordel lave en større portion kartoffelmos.

Vegetariske simreretter

Hvis du også elsker lidt tunge og klassiske retter, så kan jeg især anbefale dig at prøve min vegetar bourguignon og vegetarisk gullash. Begge er klassikere, som jeg har lavet i en vegetarisk version.

Vegetarisk brændende kærlighed

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

13 Kommentarer

Linda 1. september 2015 - 08:16

Hej ☺
Jeg blev nysgerrig efter hvad vegetarisk brændende kærlighed er og kiggede forbi selvom jeg ellers spiser kød ☺
Og tænkte jeg ville give et forslag ☺
Jeg ville savne røg smagen fra bacon, men jeg tror røget paprika ville give en lækker smag og “kompensere” for baconen ☺
Bare en tanke..

Reply
Stinna 1. september 2015 - 08:41

Røget paprika ville vær en god idé! :-) Tak for det!

Reply
Jørgen Lange 2. oktober 2021 - 17:29

5 stars
Vi har lige afprøvet den Brændende kærlighed og den smager fremragende. Den er den perfekte optakt til vores kærestedag i morgen. (Det har varet siden siden 1978). Den er en sikker vinder.

Reply
Stinna 6. oktober 2021 - 08:45

Hvor er det dejligt, at I kunne lide opskriften. Tusind tusind tak.

Reply
Maja 6. oktober 2021 - 17:28

5 stars
Virkelig lækker. Den skal helt sikkert prøves igen.

Tak for dine gode opskrifter. De kan lokke vegetar dage i vores eller kødglade familie.

Reply
Stinna 6. oktober 2021 - 18:46

Tak, hvor er det dejligt at opskriften kunne bruges.

Reply
Gitte 19. januar 2022 - 21:56

Brændende kærlighed

Reply
Stinna 19. januar 2022 - 22:18

Hej Gitte, jeg tror at der mangler lidt i din kommentar :-)

Reply
Mogens 13. februar 2022 - 18:12

Brændende kærlighed

Reply
Mathilde 24. oktober 2022 - 17:31

Elsker dine opskrifter. Jeg synes dog mængden af kartoffelmos er meget lille i denne opskrift

Reply
Stinna 24. oktober 2022 - 18:32

Hej, det vil jeg da lige rette til så :-)

Reply
Hanne Petsson 24. november 2022 - 20:32

Jeg ville tilføje rodfrugter eller blomkål til mosen

Reply
Stinna 30. november 2022 - 14:11

Det kan man også sagtens :-)

Reply
4.34 from 3 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.