Havtornmarmelade med æble. Skøn og lækker marmelade med havtorn og æble.
Lige nu er de skønne havtorn modne og vil du igang med at lave marmelade, så er det lige nu du skal afsted. Vi var på Mols sidste weekend, hvor min kærestes bedsteforældre har det skønneste sommerhus. Ved stranden er der virkelig mange havtornbuske og i år blev de plukkede havtorn lavet om til den lækreste marmelade – sørg for at lave en stor portion, for det kan sagtens gemmes.
Opskrift på havtornmarmelade
Opskriften her er lavet med havtorn, æble og sukker. Havtorns syrlige smag passer perfekt sammen med æblerne og det er blevet én af mine favoritmarmelader. Hvis du ikke lige kommer ud og plukker havtorn, så kan man få frosne havtorn i større supermarkeder.
Havtornmarmelade
Ingredienser
- 300 g havtorn
- 300 g æble i tern
- 300 g sukker
- 2 dl vand
Sådan gør du
- Kom havtorn i en stor gryde. På mine havtorn var der stadig de små stilke, men jeg siede min marmelade, så de ikke kom med til sidst.
- Skær æble i tern og kom det i gryden.
- Tilsæt vand og sukker.
- Giv det et opkog og lad det herefter småsimre i 20-30 minutter. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis det bliver for tykt.
- Si massen i en si og kom den siede marmelade tilbage i gryden. Giv det et kort opkog og kom det på et skoldet glas (skyld evt. glasset i atamon for længere holdbarhed). Sæt låg på mens marmeladen er varm.
- Opbevar glasset i køleskabet.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
2 Kommentarer
Hej Stinna jeg har fulgt din opskrift men synes at det er blevet alt for tyndt. Har du et råd
Hej, øv. Jeg ville koge den noget længere. Hos mig bliver den altid helt tyk.