Vegetarisk gullash

af Stinna

Vegetarisk gullash med gulerødder, løg, svampe og selvfølgelig serveret med kartoffelmos til. En ægte gryderetsklassiker, som jeg har lavet i en vegetarisk variant.

Vegetarisk gullash

Denne vegetariske gryderet er lavet på samme måde som en traditionel gullash, men jeg har selvfølgelig skiftet kødet ud med grøntsager. Jeg har valgt at bruge svampe og kidneybønner. Bønnerne er tilsat for at give lidt mere mæthed til retten. Den vegetariske gullash er uden fløde, da jeg har læst, at fløde ikke hører hjemme i en gullash.

Vegetarisk gullash

Forb. tid20 min
Tilb. tid1 t
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

Vegetarisk gullash

  • 1 spsk. smør
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stk. store gulerødder
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/4 tsk. røget paprika
  • 2 spsk. tomatpure
  • 750-1000 ml grøntsagsbouillion
  • 200 g champignion
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 tsk. soyasauce

Kartoffelmos

  • 1 kg kartofler
  • 40-50 g smør
  • 1 dl sødmælk
  • salt

Sådan gør du

Vegetarisk gullash

  • Kom smør i en gryde.
  • Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt det til gryden. Lad det stege et par minutter.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Tilsæt til gryden og lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu paprika, spidskommen, røget paprika og tomatpuré. Lad det stege cirka 1 minut og tilsæt grøntsagsbouillion.
  • Vask champignon grundigt og skær dem i skiver. Hak peberfrugt i tern. Skyl kidneybønnerne og tilsæt champignion, peberfrugt og bønner til gryden, sammen med laurbærblade og soyasauce. Lad det koge i cirka 1 time – eller gerne længere.
  • Smag gryderetten til med salt og peber. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere sauce.

Kartoffelmos

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre.
  • Hæld vandet fra og tilsæt smør, mælk og salt. Mos det godt sammen.
  • Server vegetarisk gullash sammen med kartoffelmos. Velbekomme.

Som skrevet serverer jeg den vegetariske gryderet med kartoffelmos til. Du kan dog også servere den med kogte kartofler eller ris til. Jeg er dog vild med kartoffelmos til gryderetter, som jeg også serverer til min vegetariske paprikagryde. Hvis I er meget sultne, så server også gerne en salat til – måske min nemme spidskålssalat.

Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

4 Kommentarer

4 Kommentarer

Hanne Lundø 24. februar 2021 - 08:14

5 stars
Vi har spist Vegetarisk gullasch 2 dage i træk,det var næsten bedst på anden dagen.Tak for opskriften

Reply
Stinna 24. februar 2021 - 10:23

Tusind tak skal du have :-)

Reply
Cecilie 15. marts 2021 - 19:45

Det var dælme lækkert, tak for en god opskrift! På billedet kan jeg se noget, der ligner rød peberfrugt – kan det passe, det også skal i?

Reply
Stinna 16. marts 2021 - 08:19

Tusind tak :-) Nogle gange tilsætter jeg peberfrugt, så det er rettet nu. Men laver den også af og til uden – derfor jeg desværre glemte at skrive det :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy