Vegetarisk gullash

af Stinna

Vegetarisk gullash med gulerødder, løg, svampe og selvfølgelig serveret med kartoffelmos til. En ægte gryderetsklassiker, som jeg har lavet i en vegetarisk variant.

Vegetarisk gullash

Denne vegetariske gryderet er lavet på samme måde som en traditionel gullash, men jeg har selvfølgelig skiftet kødet ud med grøntsager. Jeg har valgt at bruge svampe og kidneybønner. Bønnerne er tilsat for at give lidt mere mæthed til retten. Den vegetariske gullash er uden fløde, da jeg har læst, at fløde ikke hører hjemme i en gullash.

Vegetarisk gullash

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid1 time
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna
5 fra 3 stemmer

Ingredienser

Vegetarisk gullash

  • 1 spsk. smør
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stk. store gulerødder
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/4 tsk. røget paprika
  • 2 spsk. tomatpure
  • 750-1000 ml grøntsagsbouillion
  • 200 g champignion
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 tsk. soyasauce

Kartoffelmos

  • 1 kg kartofler
  • 40-50 g smør
  • 1 dl sødmælk
  • salt

Sådan gør du

Vegetarisk gullash

  • Kom smør i en gryde.
  • Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt det til gryden. Lad det stege et par minutter.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Tilsæt til gryden og lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu paprika, spidskommen, røget paprika og tomatpuré. Lad det stege cirka 1 minut og tilsæt grøntsagsbouillion.
  • Vask champignon grundigt og skær dem i skiver. Hak peberfrugt i tern. Skyl kidneybønnerne og tilsæt champignion, peberfrugt og bønner til gryden, sammen med laurbærblade og soyasauce. Lad det koge i cirka 1 time – eller gerne længere.
  • Smag gryderetten til med salt og peber. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere sauce.

Kartoffelmos

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre.
  • Hæld vandet fra og tilsæt smør, mælk og salt. Mos det godt sammen.
  • Server vegetarisk gullash sammen med kartoffelmos. Velbekomme.

Som skrevet serverer jeg den vegetariske gryderet med kartoffelmos til. Du kan dog også servere den med kogte kartofler eller ris til. Jeg er dog vild med kartoffelmos til gryderetter, som jeg også serverer til min vegetariske paprikagryde. Hvis I er meget sultne, så server også gerne en salat til – måske min nemme spidskålssalat.

Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

10 Kommentarer

Hanne Lundø 24. februar 2021 - 08:14

5 stars
Vi har spist Vegetarisk gullasch 2 dage i træk,det var næsten bedst på anden dagen.Tak for opskriften

Reply
Stinna 24. februar 2021 - 10:23

Tusind tak skal du have :-)

Reply
Cecilie 15. marts 2021 - 19:45

Det var dælme lækkert, tak for en god opskrift! På billedet kan jeg se noget, der ligner rød peberfrugt – kan det passe, det også skal i?

Reply
Stinna 16. marts 2021 - 08:19

Tusind tak :-) Nogle gange tilsætter jeg peberfrugt, så det er rettet nu. Men laver den også af og til uden – derfor jeg desværre glemte at skrive det :-)

Reply
Lisbeth Lauge Andersen 26. oktober 2022 - 19:57

5 stars
Perfekt. Tak!! Det smager SÅ godt!
Jeg tilføjede lidt blomkål og rosenkål og, må jeg indrømme, skiftede noget af bouillonen ud med flåede tomater. Det tror jeg ikk det blev ringere af.

Reply
Stinna 28. oktober 2022 - 12:18

Uhm det lyder også skønt. Tak for tilbagemelding.

Reply
Lena 27. september 2021 - 15:48

Hej :-)
Det ser lækkert ud. Hvor mange personer er opskriften beregnet til?

Reply
Stinna 27. september 2021 - 18:22

Hej, mange tak :-) 3-4 personer. Hvis I er meget sultne, så tilsæt evt. en dåse kikærter mere.

Reply
Mathilde Krogholt 18. september 2022 - 07:42

Den var god, men synes også den blev lidt tynd? Måske er det godt med noget fløde i:).

Reply
Stinna 19. september 2022 - 09:19

Dejligt at den smagte godt. Øv, måske det skulle koge lidt længere. Men du har ret – fløde vil passe godt :-)

Reply
5 from 3 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.