Vegetarisk gullash med gulerødder, løg, svampe og selvfølgelig serveret med kartoffelmos til. En ægte gryderetsklassiker, som jeg har lavet i en vegetarisk variant.
Vegetarisk gullash
Denne vegetariske gryderet er lavet på samme måde som en traditionel gullash, men jeg har selvfølgelig skiftet kødet ud med grøntsager. Jeg har valgt at bruge svampe og kidneybønner. Bønnerne er tilsat for at give lidt mere mæthed til retten. Den vegetariske gullash er uden fløde, da jeg har læst, at fløde ikke hører hjemme i en gullash.
Vegetarisk gullash
Ingredienser
Vegetarisk gullash
- 1 spsk. smør
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 3 stk. store gulerødder
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 1/4 tsk. røget paprika
- 2 spsk. tomatpure
- 750-1000 ml grøntsagsbouillion
- 200 g champignion
- 1 stk. rød peberfrugt
- 1 dåse kidneybønner
- 2 stk. laurbærblade
- 1 tsk. soyasauce
Kartoffelmos
- 1 kg kartofler
- 40-50 g smør
- 1 dl sødmælk
- salt
Sådan gør du
Vegetarisk gullash
- Kom smør i en gryde.
- Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt det til gryden. Lad det stege et par minutter.
- Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Tilsæt til gryden og lad det stege lidt.
- Tilsæt nu paprika, spidskommen, røget paprika og tomatpuré. Lad det stege cirka 1 minut og tilsæt grøntsagsbouillion.
- Vask champignon grundigt og skær dem i skiver. Hak peberfrugt i tern. Skyl kidneybønnerne og tilsæt champignion, peberfrugt og bønner til gryden, sammen med laurbærblade og soyasauce. Lad det koge i cirka 1 time – eller gerne længere.
- Smag gryderetten til med salt og peber. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere sauce.
Kartoffelmos
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
- Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre.
- Hæld vandet fra og tilsæt smør, mælk og salt. Mos det godt sammen.
- Server vegetarisk gullash sammen med kartoffelmos. Velbekomme.
Som skrevet serverer jeg den vegetariske gryderet med kartoffelmos til. Du kan dog også servere den med kogte kartofler eller ris til. Jeg er dog vild med kartoffelmos til gryderetter, som jeg også serverer til min vegetariske paprikagryde. Hvis I er meget sultne, så server også gerne en salat til – måske min nemme spidskålssalat.
Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
10 Kommentarer
Vi har spist Vegetarisk gullasch 2 dage i træk,det var næsten bedst på anden dagen.Tak for opskriften
Tusind tak skal du have :-)
Det var dælme lækkert, tak for en god opskrift! På billedet kan jeg se noget, der ligner rød peberfrugt – kan det passe, det også skal i?
Tusind tak :-) Nogle gange tilsætter jeg peberfrugt, så det er rettet nu. Men laver den også af og til uden – derfor jeg desværre glemte at skrive det :-)
Perfekt. Tak!! Det smager SÅ godt!
Jeg tilføjede lidt blomkål og rosenkål og, må jeg indrømme, skiftede noget af bouillonen ud med flåede tomater. Det tror jeg ikk det blev ringere af.
Uhm det lyder også skønt. Tak for tilbagemelding.
Hej :-)
Det ser lækkert ud. Hvor mange personer er opskriften beregnet til?
Hej, mange tak :-) 3-4 personer. Hvis I er meget sultne, så tilsæt evt. en dåse kikærter mere.
Den var god, men synes også den blev lidt tynd? Måske er det godt med noget fløde i:).
Dejligt at den smagte godt. Øv, måske det skulle koge lidt længere. Men du har ret – fløde vil passe godt :-)