Bønnegryde med kokosris

af Stinna

Bønnegryde med kokosris er en skøn vegetarret med grøntsager og lækre krydderier. Bønnegryden er med kikærter og serveres med ris kogt i kokosmælk.

Vegetarisk bønnegryde

Denne krydrede gryderet smager skønt krydret og mætter godt. Hvis du ikke kan lide kokos, kan du blot servere almindelige ris til. Men de cremede kokos-ris smager skønt til den krydrede gryderet.

Bønnegryde med kokosris

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. løg
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 drys chili
  • 1 tsk. tørret timian
  • 350 g squash 1 stk.
  • 3 stk. store tomater
  • 140 g majs fra dåse eller frosne
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl vand med 1 bouillonterning
  • 1 dl kokosmælk

Ris

  • 4 dl ris
  • 5 dl vand
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 drys salt

Sådan gør du

Bønnegryde

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Kom olie i en stor dyb pande. Steg løg og hvidløg et par minutter, det må ikke blive brunt.
  • Skær squash og tomater i tern og tilsæt det til panden.
  • Tilsæt tomatpure, alle krydderierne og lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu majs, skyllede kikærter, dåsen med hakkede tomater, vand og kokosmælk. Lad det stege i cirka 10 minutter. Smag til med salt.

Kokosris

  • Kom vand, kokosmælk og salt i en gryde. Lad det koge og tilsæt ris. Sænk til lav varme og lad det simre under låg i cirka 10-15 minutter. Tag gryden af varmen og lad risene trække i 10 minutter.
  • Server bønnegryden med kokosris. Drys med friske koriander.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy