4,1K
Bønnegryde med kokosris er en skøn vegetarret med grøntsager og lækre krydderier. Bønnegryden er med kikærter og serveres med ris kogt i kokosmælk.
Vegetarisk bønnegryde
Denne krydrede gryderet smager skønt krydret og mætter godt. Hvis du ikke kan lide kokos, kan du blot servere almindelige ris til. Men de cremede kokos-ris smager skønt til den krydrede gryderet.
Bønnegryde med kokosris
Ingredienser
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. løg
- 2 spsk. tomatpure
- 1 spsk. spidskommen
- 1 tsk. stærk paprika
- 1 tsk. oregano
- 1 drys chili
- 1 tsk. tørret timian
- 350 g squash 1 stk.
- 3 stk. store tomater
- 140 g majs fra dåse eller frosne
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl vand med 1 bouillonterning
- 1 dl kokosmælk
Ris
- 4 dl ris
- 5 dl vand
- 1 dl kokosmælk
- 1 drys salt
Sådan gør du
Bønnegryde
- Hak løg og hvidløg fint.
- Kom olie i en stor dyb pande. Steg løg og hvidløg et par minutter, det må ikke blive brunt.
- Skær squash og tomater i tern og tilsæt det til panden.
- Tilsæt tomatpure, alle krydderierne og lad det stege lidt.
- Tilsæt nu majs, skyllede kikærter, dåsen med hakkede tomater, vand og kokosmælk. Lad det stege i cirka 10 minutter. Smag til med salt.
Kokosris
- Kom vand, kokosmælk og salt i en gryde. Lad det koge og tilsæt ris. Sænk til lav varme og lad det simre under låg i cirka 10-15 minutter. Tag gryden af varmen og lad risene trække i 10 minutter.
- Server bønnegryden med kokosris. Drys med friske koriander.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.