Vegetar bourguignon

af Stinna

Vegetar bourguignon er en version af beuf bourguignon, hvor jeg har skiftet kødet ud med svampe og sorte bønner. Denne vegetariske gryderet er virkelig smagfuld og passer perfekt til en kold vinteraften.

Vegetar bourguignon

Vegetar bourguignon er lavet med svampe og stegte perleløg. Den lækre vegetariske gryderet serveres med kartoffelmos til og passer perfekt til en kold vinteraften. Hvis du ikke kan skaffe sorte bønner, kan du sagtens bruge kidneybønner i stedet.

Vegetar bourguignon

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid1 time
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna
5 fra 4 stemmer

Ingredienser

  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 2 dl rødvin
  • 2-5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 stk. laurbær
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 2 spsk. tomatpure
  • 4 stk. gulerødder
  • 200 g champignon
  • 230 g sorte bønner (kogte)
  • 0,5 dl fløde
  • salt og peber

Stegte perleløg

  • 100 g perleløg (gerne fra glas)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. smør

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 50 g smør
  • 1 dl sødmælk
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Kom 1 spsk. smør i en gryde og steg løg og hvidløg til de er klare – de må ikke blive brune.
  • Tilsæt rødvin, bouillon (start med 2 dl), krydderier og tomatpure.
  • Skræl gulerodder og skær dem i skiver. Vask champignon og skær dem i skiver. Tilsæt til gryden. Lad det simre i cirka 30 minutter.
  • Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem grundigt. Hæld bønnerne i gryden. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

Kartoffelmos

  • Mens gryderetten simrer og den næsten er færdig, er det tid til at lave kartoffelmos. Kog kartoflerne i vand uden salt.
  • Hæld vandet fra og mos kartoflerne. Tilsæt smør, mælk, salt og peber.

Stegte perleløg

  • Cirka 20 minutter inden gryderetten er færdig, skal perleløgene steges. Smelt sukker ved lav varme på en pande og tilsæt smør. Tilsæt perleløg og karemelliser dem i blandingen. Lige inden servering tilsættes perleløg til gryderetten.

Servering

  • Server gryderetten med kartoffelmos til. Velbekomme.

Vegetariske gryderetter

Jeg elsker tunge og fyldige gryderetter. Hvis du også er vild med gryderetter, så vil jeg også anbefale dig at prøve min vegetarisk paprikagryde og vegetarisk gryderet med rødvin og linser.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

10 Kommentarer

Hanne 25. september 2021 - 18:08

5 stars
Vegetarisk bourguignon
Vi har lige lavet og spist denne ret. Det smager simpelthen bare SÅ godt. Tak Stinna, for så mange lækre opskrifter.

Reply
Stinna 26. september 2021 - 07:53

Hvor er det dejligt, at I kan lide opskriften. Mange tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
Christina 25. juli 2023 - 12:48

Hej Stinna
Det ser lækkert ud! Er den mon fryseegnet? Jeg tænker mest på, hvordan sorte bønner klarer en tur på frost?

Reply
Stinna 28. juli 2023 - 11:50

Hej,
jeg har ikke forsøgt at fryse den :-) Men har før frosset sorte bønner med fint resultat.

Reply
Majken 9. oktober 2021 - 15:43

5 stars
Hej Stinna
Tak igen, for en fantastisk opskrift, det er virkelig nogle velsmagende retter du præsenterer

Reply
Stinna 10. oktober 2021 - 16:12

Mange mange tak skal du have :-)

Reply
Kirsten 3. januar 2022 - 19:16

Tak for endnu en skøn, smagfuld ret

Reply
Stinna 5. januar 2022 - 10:09

Mange tak Kirsten :-)

Reply
Anna 28. september 2022 - 06:48

5 stars
Jeg har netop lavet denne ret, da du delte den på din Instagram. Retten smagte super godt, og min bedre halvdel, der primært spiser kød, var meget begejstret for smagen, så retten kan klart anbefales.

Reply
Stinna 8. oktober 2022 - 07:51

Hvor dejligt, tusind tak :-)

Reply
5 from 4 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.