Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Vegetarisk bøfsandwich

af Stinna

Vegetarisk bøfsandwich med brun sovs, rødbedebøffer, syltede rødbeder og syltede agurker. En bøfsandwich er en sand klassiker – som jeg nu har lavet i en vegetarisk version.

Vegetarisk bøfsandwich

Bøfsandwich var én af mine livretter, da jeg var lille og stadig spiste kød. Nu har jeg lavet en vegetarisk version, som er mindst ligeså god som den originale bøfsandwich. Det vigtigste ved en bøfsandwich er selvfølgelig sovsen og jeg har brugt min kærestes opskrift på vegetarisk brun sovs – som jeg altid laver (også til jul).

Til bøfsandwichen har jeg brugt hjemmelavede burgerboller, syltede rødbeder og syltede agurker. Husk også de ristede løg, de giver en god smag og knas til bøfsandwichen.

Vegetarisk bøfsandwich

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 4 stk. burgerboller

Rødbedebøffer med sennep og timian

  • 300 g rødbede
  • 2 dl havregryn
  • 1 stk. rødløg
  • 3 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. sennep
  • olie til stegning

Stegte bløde løg

  • 4 stk. løg
  • 50 g smør

Tilbehør: syltede rødbeder, brun sovs og syltede rødløg

  • ketchup
  • sennep
  • ristede løg

Sådan gør du

Vegetarisk brun sovs

  • Start med at lave den vegetariske brune sovs (se linket i teksten). Den må gerne simre længe. Hvis den ikke er tyk nok, kan den jævnes med lidt maizena rørt op i vand.

Rødbedebøffer

  • Riv rødbederne fint og hak løgene fint.
  • Bland alle ingredienserne sammen. Tag en lille håndfuld fars og form med hænderne. Tryk den en smule flad.
  • Steges på panden i olie til de er gyldne.

Stegte bløde løg

  • Skær løg i tynde ringe. Steg dem ved middelvarme i smør, til de er godt gyldne. Steg dem gerne længe – så får de bedst smag. Tilføj de bløde løg til saucen (efter den er færdig og siet).

Servering af bøfsandwich

  • Smør en burgerbolle med ketchup og sennep. Tag 1-2 rødbedebøffer og top med syltede rødbeder og syltede agurker. Hæld en smule sovs inde i bøfsandwichen. Sæt toppen af burgerbollen på. Overhæld med varm sovs og drys med ristede løg.
  • Velbekomme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

David Fønsbo 5. december 2021 - 18:34

Kæft jeg bliver sulten bare af at se billedet! Må vist hellere gå hen og se hvad jeg har i køleskabet til at lave vege bøfsandwich med :-)

Reply
Stinna 6. december 2021 - 13:23

Dejligt at billedet lokker :-) Skriv endelig, hvis du får afprøvet opskriften.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy