Belugagryde er en vegetarisk gryderet med belugalinser, tomat, fløde og skønne krydderier. Gryderetten serveres med ris, persille og pinjekerner.

Opskrift på gryderet med belugalinser
Denne vegetariske gryderet er med belugalinser. Gryderetten er utrolig nem at fremtrylle og passer derfor perfekt til en hverdagsaften. Belugalinser er sorte linser, som blot skal koges og ikke sættes i blød. De er fastere i konsistensen end røde linser. Så hvis du synes at røde linser har en kedelig konsistens, så må du prøve belugalinser.
Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme elsker gryderetter. En gryderet skal gerne være smagfuld, cremet og samtidigt gerne være nem at lave. Dette opfylder denne gryderet og hvis den serveres med ris til, er den ganske hurtig at lave.
Belugagryde
Ingredienser
Belugagryde
- 1 dl belugalinser, ukogt (svarer til 260 g kogte belugalinser)
- olivenolie til stegning
- 1 stk. løg
- 1 fed hvidløg
- 3 stk. store tomater
- 1 stk. rød peberfrugt
- 1 spsk. tomatpuré
- 1/2-1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl vand
- 1-2 dl piskefløde
- salt og peber
Tilbehør
- brune ris
- bredbladet persille
- pinjekerner
Sådan gør du
Belugagryde
- Start med at koge belugalinser efter anvisning på posen.
- Kom olie i en gryde.
- Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og tomater i tern. Kom det hele i gryden og lad det stege et par minutter under omrøring.
- Tilsæt krydderier, tomatpuré, hakkede tomater og vand. Lad det simre til belugalinserne i den anden gryde er møre.
- Hæld vandet fra linserne og tilsæt dem til gryden. Tilsæt fløde til gryderetten og smag til med salt og peber.
- Belugagryden serveres med brune ris, pinjekerner og bredbladet persille. Velbekomme.
Vegetariske gryderetter
Elsker du også gryderetter? Så vil du helt sikkert også kunne lide vegetarisk paprikagryde og vegetarisk gryderet med aubergine og linser.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
8 Kommentarer
Mmmh den lyder lækker :) Elsker gryderetter med linser.
Håber du har det dejligt <3
Tak skal du have :-)
Kære Stinna,
Tak for endnu en lækker opskrift, den smager sindsygt godt, som alle dine andre opskrifter.
Jeg byttede den tradtionelle fløde ud med en risfløde (købt i Rema 1000) og tilføjede også lidt gurkemeje, dertil lavede jeg kartoffelmos istedet for ris! Det smage pragtfult og kan varmt anbefales! :)
Bedste hilser fra, Isabella.
Hvor er det dejligt, at du kunne lide opskriften :-) Tak for de søde ord!
Kan man bruge madlavningsfløde fx 8% eller skal det være fuldfed fløde?
Det tror jeg sagtens. Jeg har dog kun forsøgt med alm. fløde :-)
Kan retten fryses ned?
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)