Spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe. Den mest cremede og lækre sauce, lavet helt uden fløde. Retten her lavede min kammerat og jeg sammen i går – og den endte med at være et hit! Faktisk vil jeg sige, at det er noget af det lækreste jeg har spist længe. Derfor har jeg lavede retten igen i dag, hvor den smagte mindst ligeså godt.
Spaghetti i cashewnødde-sauce
Saucen her består af cashewnødder (usaltede) der er overhældt med kogende vand. Her står de mens løg, hvidløg og svampe gøres klar. Så blendes cashewnødderne med vand, citron og salt. Saucen hældes over svampene på panden og giver den mest cremede og lækre sauce, jeg længe har spist. Både min kæreste og kammerat (som ikke er vegetarer) spiste retten med stort velbehag. Jeg havde frygtet at cashrenødderne gjorde retten grynet, men de var slet ikke tilfældet.
Jeg har forsøgt at lave opskriften hvor cashewnødderne er i blød i varmt vand i 10 minutter og i 3 timer. Begge dele er virkelig lækkert, men saucen bliver lidt mere cremet ved den længere iblødsætning. Brug en god blender når du blender cashewnødde-fløden, så bliver den mest cremet.
Opskriften på cashewnødde-sauce med svampe får I lige her:
Spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe
Ingredienser
Cashewnødde-fløde
- 70 g cashewnødder (rå, usaltede)
- 2 dl vand
- saft af 1/2 citron
- 1 drys salt
Svampesauce
- olivenolie til stegning
- 1/2 bakke champignon
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. soyasauce
- 1 tsk. paprika
- salt og peber
Pasta
- 1 pakke frisk pasta
Sådan gør du
Cashewnødde-fløde
- Kom cashewnødder i en skål. Overhæld dem med kogende vand. Lad dem gerne stå i et par timer – men ellers er det ok, at de bare står i 10 minutter. Den længere tid gør blot saucen mere cremet.
- Når cashewnødderne har været i blød i det varme vand i minimum 10 minutter, hældes vandet fra. Kom cashewnødder, 2 dl vand, citronsaft og salt i en blender. Blend det hele godt sammen, til massen er ensartet. Det bliver ret tyndt.
Svampesauce
- Hak løg groft. Riv hvidløg. Kom begge dele på en varm pande med olie.
- Skær champignion i tynde skiver og tilsæt til panden.
- Tilsæt soyasauce, paprika og peber. Lad det stege, til svampene har fået farve.
- Hæld cashewnødde-fløden over i panden og rør det godt rundt.
- Kog pasta som anvist på pakken.
- Når pasta er færdigkogt, hældes det over i panden. Hvis saucen er for tyk, tilsættes en smule af pastavandet.
- Smag til med salt.
- Velbekomme.
Noter
Hvis du er vild med cremede pastaretter, så er denne måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
26 Kommentarer
Hej,
Retten ser mega godt ud, jeg elsker især svampe :). Jeg har dog kun en stavblender, tror du at den kan bruges i stedet for en rigtig blender?
Venlig hilsen Rikke
Hej Rikke. Tak skal du have :-) Det kommer nok an på, hvor god din stavblender er. Jeg ville forsøge, men sørg for at have cashewnødderne i blød i et par timer.
Hvis man ikke er så vild med paprika – har du så en ide til et krydderi man kunne bruge som alternativ?:)
Hej Freja. Måske du bare kan undlade det :-)
Okey den er lækker…
Tusind tak :-)
Kunne man også undlade soyasovsen eller har du et forslag til en anden ingrediens?
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig uden :-)
Hej
Indtil videre har vi nydt dine opskrifter, men du laver en stor fejl når du skriver dem. Hvilket egentlig er meget standard i opskrifter.
Vi mangler nogle mere præcise beskrivelser af mængderne. F.eks. kan champignoner fås i mange forskellige bakkestørrelser, så når du skriver ½ bakke champignon, aner jeg ikke om jeg skal bruge 100g, 125g, 200g eller 250g.
Hej, dejligt at I kan bruge mine opskrifter :-) Åh det kan jeg da godt se at jeg burde have skrevet. Jeg vejer dem lige næste gang, men jeg er ret sikker på at jeg mener 500g – og så halvdelen. Dog har det ikke den store betydning, om du har lidt flere eller færre i.
MEGA lækkert
Jeg dryssede gærflager over, så det fik en umami-ostesmag tilsat. Det kan varmt anbefales.
Tak – og det lyder lækkert! :-)
Fantastik ret, en familie favorit hos voksne og børn :0) Tusind tak!
Dejligt at høre, tak! :-)
Det er en helt fantastisk ret, som er fyldt med masser af smag. Alle dem som jeg har serveret den for har alle synes det var virkelig lækkert. Så tak for en super smagfuld og nem opskrift
Tusind tak skal du have :-)
Endelig en skøn ret som jeg kan li og som er nem at lave.
Cashewnødder, champignon sovs med pasta.
Love it
Dejligt at høre, mange tak :-)
Jeg er simpelthen vild med den her ret. Har du prøvet at fryse saucen? Eller andre der har erfaring med det?
Ej hvor dejligt at høre. Jeg har desværre ikke forsøgt at fryse den :-)
Hej Stinna,
Jeg vil gerne takke dig for denne opskrift. Jeg er på min vej i en af overgangsfase, hvor jeg forsøger at spise mindre kød, mere bæredygtigt og mere grønt. Jeg har altid været meget vild med spaghetti carbonara og har lavet en version med “kun” 150g bacon og så alt andet efter din opskrift. Det blev mega lækkert. :-) Tak.
Mange mange tak – så dejligt at du kan bruge opskriften :-)
Hej
Kan man mon bruge pecan nødder eller valnødder i stedet for cashewnødder – som et sundere alternativ?
Mvh Jesper
Hej :-) Jeg har desværre ikke forsøgt med andre typer nødder. Måske valnødder?
Klart en ny favorit
Tusind tak, dejligt at høre :-)