Pasta med bagte tomater og flødesauce

af Stinna
Pasta med bagte tomater og flødesauce

Pasta med bagte tomater og flødesauce. Inden jeg tog afsted på ferie, lavede jeg denne pastaret. Jeg viste retten på min instagram og der var flere der spurgte, om jeg ikke ville dele opskriften – så her får I den. Retten består af tomater som er bagt i ovnen med hvidløg og olie. De vendes i en pastaret med fløde, peberfrugter og tomatpure. Det endte med at blive ret lækkert og bestemt ikke sidste gang at retten skal laves.

Pasta med bagte tomater og flødesauce

Herunder får I opskriften på pasta med bagte tomater og flødesauce. Jeg brugte soyafløde, da det var det eneste jeg lige havde stående og dermed var min variant vegansk. Men man kan sagtens lave den med almindelig fed fløde. Jeg har skrevet at retten rækker til 3-4 personer, men det er alt efter, hvor sultne man er. Men portionen giver den portion der er på billedet.

PASTA MED BAGTE TOMATER OG FLØDESAUCE (3-4 PERSONER)

Bagte tomater:

  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. lys eddike (eller balsamico kan også bruges)
  • 1 tsk. sirup
  • 1 fed hvidløg, fint hakket
  • lidt salt og peber

Pastaretten:

  • 250g pasta
  • olie til stegning
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • salt
  • peber
  • lidt rød chili
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 dl fløde (almindelig eller soyafløde)

 

Fremgangsmåde:

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Først laves tomaterne. Skær tomater i halve og kom dem i et ildfast fad.
  3. Kom olie, eddike, sirup, hvidløg, salt og peber i en skål og bland det godt. Hæld det over tomaterne og vend det rundt, så tomaterne er dækket af olie.
  4. Sæt fadet i ovnen og bag tomaterne i ca. 20 minutter. Rør rundt i dem undervejs, hvis de bliver lidt mørke.
  5. Imens laves resten af retten.
  6. Kog pastaen i letsaltet vand.
  7. Kom lidt olie i en stor dyb pande.
  8. Hak løg, hvidløg og peberfrugter og tilsæt det til panden. Lad det stege lidt.
  9. Tilsæt salt, peber, chili og tomatpure.
  10. Tilsæt nu fløde og lad det simre ved lav varme.
  11. Når tomaterne er færdige kommes de i retten.
  12. Tilsæt det kogte pasta og rør det hele rundt.
  13. Velbekomme.

Pasta med bagte tomater og flødesauce

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

kathrine 7. juli 2018 - 17:10

mh, den ret ser helt fantastisk ud og smager sikkert henrivende! tak fir inspiration :)

https://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

Reply
Stinna 9. juli 2018 - 18:37

Tusind tak :) dejligt at du kan blive inspireret.

Reply
Kristine 29. november 2018 - 18:42

Det smager virkelig godt! Kan helt bestemt anbefales. Jeg serverede retten med lidt parmesan på, det var virkelig lækkert! :)
Tak for god inspiration og lækre opskrifter.

Reply
Stinna 3. december 2018 - 11:15

Tusind tak og det lyder lækkert med parmesan! Det er mig der takker :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.