Pasta med bagte tomater og flødesauce

af Stinna
Pasta med bagte tomater og flødesauce

Pasta med bagte tomater og flødesauce. Skøn og virkelig cremet og smagfuld pastaret. Inden jeg tog afsted på ferie, lavede jeg denne pastaret. Jeg viste retten på min instagram og der var flere der spurgte, om jeg ikke ville dele opskriften – så her får I den.

Pasta med bagte tomater

Retten består af tomater som er bagt i ovnen med hvidløg og olie. De vendes i en pastaret med fløde, peberfrugter og tomatpure. Det endte med at blive ret lækkert og bestemt ikke sidste gang at retten skal laves.

Pasta med bagte tomater og flødesauce

Herunder får I opskriften på pasta med bagte tomater og flødesauce. Jeg brugte soyafløde, da det var det eneste jeg lige havde stående og dermed var min variant vegansk. Men man kan sagtens lave den med almindelig fed fløde. Jeg har skrevet at retten rækker til 3-4 personer, men det er alt efter, hvor sultne man er. Men portionen giver den portion der er på billedet.

Pasta med bagte tomater og flødesauce

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Bagte tomater

  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. lys eddike (eller balsamico kan også bruges)
  • 1 tsk. sirup
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • lidt salt og peber

Pastaretten

  • 250 g pasta
  • olie til stegning
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • salt og peber
  • lidt rød chili
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 dl fløde (almindelig piskefløde eller soyafløde)

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Først laves tomaterne. Skær tomater i halve og kom dem i et ildfast fad.
  • Kom olie, eddike, sirup, hvidløg, salt og peber i en skål og bland det godt. Hæld det over tomaterne og vend det rundt, så tomaterne er dækket af olie.
  • Sæt fadet i ovnen og bag tomaterne i ca. 20 minutter. Rør rundt i dem undervejs, hvis de bliver lidt mørke.
  • Imens laves resten af retten.
  • Kog pastaen i letsaltet vand.
  • Kom lidt olie i en stor dyb pande.
  • Hak løg, hvidløg og peberfrugter og tilsæt det til panden. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt salt, peber, chili og tomatpure.
  • Tilsæt nu fløde og lad det simre ved lav varme.
  • Når tomaterne er færdige kommes de i retten.
  • Tilsæt det kogte pasta og rør det hele rundt.
  • Velbekomme.

Hvis du også er vild med pastaretter, så er disse måske også noget for dig:

Pasta med bagte tomater og flødesauce

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

kathrine 7. juli 2018 - 17:10

mh, den ret ser helt fantastisk ud og smager sikkert henrivende! tak fir inspiration :)

https://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

Reply
Stinna 9. juli 2018 - 18:37

Tusind tak :) dejligt at du kan blive inspireret.

Reply
Kristine 29. november 2018 - 18:42

Det smager virkelig godt! Kan helt bestemt anbefales. Jeg serverede retten med lidt parmesan på, det var virkelig lækkert! :)
Tak for god inspiration og lækre opskrifter.

Reply
Stinna 3. december 2018 - 11:15

Tusind tak og det lyder lækkert med parmesan! Det er mig der takker :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.