Vegetarisk pastafad

af Stinna

Vegetarisk pastafad med squash, røde linser og cremet sauce – eller måske nærmere bare pasta i ovn.

Den her ret minder ret meget om min yndlingslasagne med røde linser. Men i denne variant har jeg skiftet pastapladerne ud med fuldkornspasta og så har jeg tilsat friske tomater og squash. Hele retten er toppet med en cremet mornaysauce og derefter frisk basilikum.

Opskriften er inspireret af min vegetariske linselasagne, men denne er med pastapenne istedet, samt tilsat squash.

Vegetarisk pastafad

Retten her er nem at lave og hvis det hele skal gå lidt hurtigere, så kan man sagtens købe en færdig mornaysauce og bruge i stedet. Opskriften giver en rimelig stor portion og retten mætter godt på grund af de røde linser.

Vegetarisk pastafad
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
25 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. olie til stegning
  • 1 stk. squash
  • 150 g cherrytomater
  • 1 lille spsk. oregano, tørret
  • 3 dl vand
  • 200 g røde linser, tørrede
  • 2 dåser hakkede tomater
  • salt
  • 200 g pastapenne, tørrede gerne fuldkornspasta
Mornay sauce
  • 50 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 dl mælk
  • salt og peber
  • 60 g ost (mozzarella, parmesanost eller andet)
  • lidt revet muskatnød
Sådan gør du
Lasagne
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Start med at hakke løg groft og rive/presse hvidløg.

  3. Kom olie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt. Det må ikke blive brunt.

  4. Riv squash fint på et rivejern. Skær tomater i halve. Tilsæt squash, tomater, oregano, vand, tørrede linser og hakkede tomater til gryden. Lad det simre til linserne er (næsten) møre. Hvis saucen bliver for tyk, tilsættes lidt mere vand.

  5. Når linserne er ved at være møre, kommes lidt olie i et ildfast fad.

  6. Tilsæt saucen og pasta. Vend det godt rundt.

Mornay sauce
  1. Mornay saucen laves i en gryde. Kom smør i en gryde og smelt det. Tilsæt hvedemel og rør det godt sammen. Tilsæt mælk, salt, peber, en smule muskatnød og revet ost. Pisk det godt sammen, til osten er smeltet og saucen har en tyk ensartet konsistens.

  2. Kom mornaysaucen over i pastafadet og vend det lidt rundt. Det skal ikke blandes helt. Sørg for at pasta er dækket af sauce.

  3. Sæt fadet i ovnen. Bages i 25 minutter. Prik i det med en gaffel – pasta skal være møre.

  4. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

David 14. juni 2019 - 16:45

Mornay er en bechamelsauce tilsat gruyere. Det, du beskriver, er en almindelig bechamel :)

Reply
Stinna 14. juni 2019 - 16:54

Det må være en blanding så – så vidt jeg ved, så er bechamel uden ost :-) Men man kan jo bruge lige den ost man ønsker.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.