Vegetarisk pastafad med squash, røde linser og cremet sauce – eller måske nærmere bare pasta i ovn. Nem og god hverdagsmad, som særligt er god til kolde efterårsaftener. Eller bare til de dage, hvor man har lyst til lidt ekstra snasket og smagfuld aftensmad.
Den her ret minder ret meget om min yndlingslasagne med røde linser. Men i denne variant har jeg skiftet pastapladerne ud med fuldkornspasta og så har jeg tilsat friske tomater og squash. Hele retten er toppet med en cremet mornaysauce og derefter frisk basilikum.
Opskriften er inspireret af min vegetariske linselasagne, men denne er med pastapenne istedet, samt tilsat squash.
Vegetarisk pastafad
Retten her er nem at lave og hvis det hele skal gå lidt hurtigere, så kan man sagtens købe en færdig mornaysauce og bruge i stedet. Opskriften giver en rimelig stor portion og retten mætter godt på grund af de røde linser. Server eventuelt pastafadet sammen med en salat.
Vegetarisk pastafad
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1-2 spsk. olie til stegning
- 1 stk. squash
- 150 g cherrytomater
- 1 lille spsk. oregano, tørret
- 3 dl vand
- 200 g røde linser, tørrede
- 2 dåser hakkede tomater
- salt
- 200 g pastapenne, tørrede gerne fuldkornspasta
Mornay sauce
- 50 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- 2 dl mælk
- salt og peber
- 60 g ost (mozzarella, parmesanost eller andet)
- lidt revet muskatnød
Sådan gør du
Lasagne
- Kog pasta i 5 minutter. Når det er færdigkogt, hældes vandet fra.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Start med at hakke løg groft og rive/presse hvidløg.
- Kom olie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt. Det må ikke blive brunt.
- Riv squash fint på et rivejern. Skær tomater i halve. Tilsæt squash, tomater, oregano, vand, tørrede linser og hakkede tomater til gryden. Lad det simre til linserne er (næsten) møre. Hvis saucen bliver for tyk, tilsættes lidt mere vand.
- Når linserne er ved at være møre, kommes lidt olie i et ildfast fad.
- Tilsæt saucen og pasta. Vend det godt rundt.
Mornay sauce
- Mornay saucen laves i en gryde. Kom smør i en gryde og smelt det. Tilsæt hvedemel og rør det godt sammen. Tilsæt mælk, salt, peber, en smule muskatnød og revet ost. Pisk det godt sammen, til osten er smeltet og saucen har en tyk ensartet konsistens.
- Kom mornaysaucen over i pastafadet og vend det lidt rundt. Det skal ikke blandes helt. Sørg for at pasta er dækket af sauce.
- Sæt fadet i ovnen. Bages i 25 minutter. Prik i det med en gaffel – pasta skal være møre.
- Velbekomme.
Noter
Idé til tilbehør: Hvis du laver denne ret til aftensmad, så lav også gerne en salat til. Måske denne:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
20 Kommentarer
Mornay er en bechamelsauce tilsat gruyere. Det, du beskriver, er en almindelig bechamel :)
Det må være en blanding så – så vidt jeg ved, så er bechamel uden ost :-) Men man kan jo bruge lige den ost man ønsker.
Hvor mange kcal er der i sådan en omgang
Det ved jeg desværre ikke, da jeg aldrig udregner kalorier i mine opskrifter :-)
Tak for en super lækker opskrift, og så dejlig let.
Mange mange tak :-) Dejligt at opskriften kan bruges.
Jeg synes desværre ikke at sovsen smagte af specielt meget, så tilføjede peber, paprika osv.
Mine pasta var heller ikke møre efter 30-35. min., så måske er det en fordel at koge dem lidt først :-)
Hej Julie. Øv, måske det kommer an på hvilke krydderier man lige bruger. God idé med at koge det først. Herhjemme var det dog mørt efter den tid :-)
Hejsa
Hvor mange personer er opskriften til?
Kh Ole
Hej, cirka 3-4 personer :-)
Hvis man ikke laver egen sauce og køber i stedet – hvor meget skal der så i? :)
[…] Vegetarisk pastafad. Grønkålssalat […]
Mega lækker ret! Kogte pastaen 5 minutter inden, og vi havde desuden en stor rest tilovers – kun dejligt i disse hjemmearbejdstider. Så er frokosten sikret!! SÅ lækkert.
Tusind tak – så dejligt at høre :-)
Super lækker og dejligt nemt i en travl hverdag! Her blev det med timian, rosemarin og en anelse Cayenne peber. Og så lidt æblecidereddike som der indgår i din linselasagne og revet ost på toppen går man heller ikke fejl af.
Tusind tak :-) Din version lyder også virkelig god.
Så lækkert hvor længe koger du ca. linserne ingen retten kommer i ovnen?
Jeg smager altid på dem. Men minimum 20 minutter :-)
Må sige at det er virkelig lækkert.
Det er ikke så længe siden at jeg er begyndt at undgå kød, har fået det skidt med at putte det i munden.
Den her opskrift vil jeg med sikkerhed reklamere for og servere for mine børn og børnebørn. Tusinde tak.
Der er så meget mad at jeg fryser det ned i portioner, for bor alene. <3
Sikke en skøn besked. Tusind tusind tak :-) Og perfekt at du har mad til fryseren. Jeg håber at dine børn og børnebørn kan lide retten også.