4,4K
Mexicansk chiligryde er en skøn vegetarisk gryderet, som serveres med ris til. Chiligryden er med majs, kidneybønner og skønne krydderier.
Vegetarisk chiligryde
Selvom denne vegetarret hedder chiligryde, bestemmer du selv hvor stærk den skal være. Tilsæt chili lidt ad gangen – den må gerne være en smule stærk.
Mexicansk chiligryde
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. rød peberfrugt
- 250 g kartoffel
- 100 g sød kartoffel
- 2 tsk. paprika
- 1/2 tsk. røget paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. oregano
- 4 dl vand
- 1 stk. grøntsagsbouillonterning
- 1 dåse hakkede tomater
- frisk chili efter smag
- 150 g majs (dåse eller frosne)
- 2 dåser kidneybønner
Tilbehør: hjemmelavet salsa
- ris
- tortillachips
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg fint.
- Skær peberfrugt i tern. Skræl sød kartoffel og skær sød kartoffel og kartofler i mindre tern.
- Kom olie i en pande eller gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
- Tilsæt nu peberfrugt, kartofler og sød kartoffel. Tilsæt krydderierne og vend det godt rundt.
- Tilsæt vand, grøntsagsbouillonterning og dåsen med hakkede tomater. Lad retten simre, til kartoflerne er ved at være møre.
- Tilsæt nu chili, majs og skyllede kidneybønner. Lad retten simre 10-15 minutter. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere sauce. Smag til med salt og peber.
- Server chiligryden med ris, salsa og tortillechips. Velbekomme.
Mexicansk vegetarmad
Hvis du også elsker krydret mexicansk mad, så vil jeg også anbefale denne mexicanske salat og vegetarisk fajitas.
2 Kommentarer
Hej Stinna.
Jeg synes ikke du i opskriften skriver hvornår peberfrugten skal i.
Hej, det er rettet nu:-)