Mexicansk chiligryde

af Stinna

Mexicansk chiligryde er en skøn vegetarisk gryderet, som serveres med ris til. Chiligryden er med majs, kidneybønner og skønne krydderier.

Vegetarisk chiligryde

Selvom denne vegetarret hedder chiligryde, bestemmer du selv hvor stærk den skal være. Tilsæt chili lidt ad gangen – den må gerne være en smule stærk.

Mexicansk chiligryde

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 250 g kartoffel
  • 100 g sød kartoffel
  • 2 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. oregano
  • 4 dl vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • frisk chili efter smag
  • 150 g majs (dåse eller frosne)
  • 2 dåser kidneybønner

Tilbehør: hjemmelavet salsa

  • ris
  • tortillachips

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg og hvidløg fint.
  • Skær peberfrugt i tern. Skræl sød kartoffel og skær sød kartoffel og kartofler i mindre tern.
  • Kom olie i en pande eller gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu kartofler og sød kartoffel. Tilsæt krydderierne og vend det godt rundt.
  • Tilsæt vand, grøntsagsbouillonterning og dåsen med hakkede tomater. Lad retten simre, til kartoflerne er ved at være møre.
  • Tilsæt nu chili, majs og skyllede kidneybønner. Lad retten simre 10-15 minutter. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere sauce. Smag til med salt og peber.
  • Server chiligryden med ris, salsa og tortillechips. Velbekomme.

Mexicansk vegetarmad

Hvis du også elsker krydret mexicansk mad, så vil jeg også anbefale denne mexicanske salat og vegetarisk fajitas.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy