Cacio e pepe

af Stinna

Cacio e pepe er nok én af de mest simple pastaretter. Retten består af frisk pasta, smør, ost, salt og peber. Så bliver det næsten ikke nemmere – og alligevel smager det virkelig skønt.

Opskrift på cacio e pepe

Denne pastaret er italiensk og er simpel, smagfuld og virkelig cremet. Retten tager cirka 10-15 minutter (hvis ikke mindre) at lave og er derfor helt perfekt til de dage, hvor man ikke lige orker at lave mad. Husk at bruge friskkværnet peber til denne ret. Det er peber der giver den skønne smag sammen med ost og det er derfor vigtigt, at der er noget smag i peberen.

For at gøre saucen ekstra cremet, bruges der lidt pastavand. Det indeholder stivelse og kan derfor ikke byttes ud med almindeligt vand.

Cacio e pepe

Forb. tid15 min
Tilb. tid5 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 200 g frisk pasta
  • 4 tsk. smør
  • 1 dl pastavand
  • 80 g revet ost (fx parmesanost)
  • salt og peber
  • bredbladet persille

Sådan gør du

  • Kom pasta i en gryde med kogende vand med lidt salt i. Kog pasta i 2-3 minutter. Du skal ikke koge det i den tid der står på pakken, da pastaen også tilberedes i saucen. 
  • Smelt smør på en pande. Tilsæt pastavand til panden (et minuts-tid før pasta er færdig).
  • Tilsæt ost og pasta og rør rundt, til osten er smeltet og pasta er færdig. Konsistensen skal være dejlig cremet. Tilsæt peber og salt. 
  • Anret pastaen og drys med peber og bredbladet persille. Velbekomme.

Hvis du ikke lige har bredbladet persille i køleskabet, så prøv med lidt frisk oregano eller frisk timian. Hvis du også er vild med cremede pastaretter, så vil jeg anbefale denne pastaret med stegte svampe og cashewfløde.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy