Vegetarisk madplan med indkøbsliste
Så er det allerede tid til næste uges vegetariske madplan. Til jer der ikke har prøvet min madplan før, så har jeg nederst skrevet en indkøbsliste – så er madplanen lige til at gå til.
I denne uge byder madplanen på:
- Vegetarisk bolognese – serveret med pasta til.
- Marrokansk grønkålssalat med bagte gulerødder og serveret med falafler til.
- Vegetarisk indisk butter chicken med græskar og skønne krydderier.
- Hjemmelavet pizza.
- Spinatpandekager med rester.
- Sundere kanelsnurrer.
Som altid kan man sagtens vælge at lave dobbeltportion fx mandag og onsdag, så man slipper for at lave aftensmad tirsdag og torsdag. Ellers kan madplanen også bruges som inspiration til ugens retter. Madplanen rækker til 2-3 voksne. Jeg vil gætte på, at den rækker til 2 voksne og 2 børn.
God fornøjelse.
Mandag: vegetarisk bolognese
Mandagen byder på vegetarisk bolognese med linser og serveret med pasta.
Husk at lave dobbeltportion, så der også er til tirsdag.
Tirsdag: Rester fra mandag
Onsdag: Grønkålssalat med bagte gulerødder og falafler
Onsdagen byder på denne lækre grønkålssalat med marrokansk dressing. Serveres sammen falafler (købte) – og evt. lidt brød til. Vent med at tilsætte avocado til servering, så det ikke bliver brunt dagen efter.
Husk at lave dobbeltportion, så der også er til torsdag.
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Vegetarisk butter chicken
Fredagen byder på indisk vegetarisk butter chicken. Serveres med ris til.
Lørdag: Hjemmelavet pizza
Lørdag spiser vi gerne noget ekstra lækkert – enten ude, take away eller sammen med nogle venner. Men oftest falder mit valg på pizza. Så hvis du skal lave hjemmelavet pizza, så er denne grove variant god.
Søndag: Restedag
Brug ugens reste-grønt i disse madpandekager.
(Madpandekagerne er ikke på indkøbssedlen, men kan laves af ugens rester).
Ugens søde snack: Sundere kanelsnurrer
Ugens søde snack er disse sundere kanelsnurrer.
(Den søde snack er ikke på indkøbslisten)
Indkøbsliste:
Herunder er ugens indkøbsliste. Måske du allerede har en del af tørvarerne stående i køkkenskabet.
Grønt | 1 kg løg 2 pakker hvidløg 10 gulerødder 12 stængler grønkål (en stor pose) 1 granatæble 2 avocadoer 600g græskar (gerne butterbutsquash) frisk ingefær citronsaft |
Kølevarer | Parmesanost 100g salatost 1,5 dl creme fraiche (9%) smør |
Frostvarer | falafler (to pakker fra frost) |
Tørvarer | 1 dåse tomatpure (4 spsk.) 3 dåser hakkede tomater tørret basilikum tørret oregano tørret timian 2 dåser kokosmælk 400g røde linser salt peber 600g fuldkornspasta lille pose pinjekerner olivenolie sukker eller honning soyasauce æblecidereddike spidskommen, stødt kanel, stødt tahin (helst en lys variant, fx fra Rema1000) karry 1 dåse kikærter kardemomme, stødt koriander, stødt cayennepeber ris |
Vegetariske madplaner
Hvis du ønsker at se flere af mine vegetariske madplaner, så klik blot under ‘Madplaner’ i menubaren.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
4 Kommentarer
Hej Stinna
Endnu en gang tak for en lækker madplan!
Jeg fik lige en strøtanke og en idé, som du måske kan bruge. Hvad med i ny og næ at lave en “tema-madplan”. Det kunne eksempelvis være mexicansk-, indisk- eller nordisk-uge eller en madplan med fokus på bladgrønt, rodfrugter, bælgfrugter eller kål?
Knus Anne
Tusind tak skal du have – og sikke en god idé! Det vil jeg da helt sikkert lige overveje. Spørgsmålet er, om jeg har nok af samme type opskrifter – ellers må jeg igang med at udvikle nogle :-)
“Husk at lave dobbeltportion, så der også er til tirsdag. Men vent med at komme nudlerne i, til suppen serveres.”
Dette står ofte under tirsdag, selvom retten ikke indeholder nudler. Tænker der er gået noget galt i udarbejdelsen☺️
Hov :-) Det er rettet nu. Tak.