Sundere kanelsnurrer – en favorit fra vores kogebog

af Stinna

Sundere kanelsnurrer

Om snart kun tre uger, udkommer Julies og min kogebog. Vi er spændte, vi glæder os og vi kan slet ikke vente med at vise jer alle opskrifterne, som vi har lavet det sidste halve år. Fordi at vi næsten ikke kan vente, har vi besluttet at dele lidt opskrifter med jer. Som I måske ved, så er navnet på vores kogebog ‘Hverdagsfavoritter’. Det vil sige, at bogen er fyldt med vores bedste hverdagsretter og det har været svært at vælge. Vi er endt med 100 af vores hverdagsfavoritter og én af dem er disse lækre kanelsnurrer. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var denne opskrift jeg gerne ville dele med jer fra kogebogen. Jeg er nemlig virkelig vild med kanel og når det så bruges i en kage der snurres i en fin form, så er jeg helt solgt. 

Vi har byttet lidt af melet ud med en grovere variant og så har vi lavet en remonce med banan og dadler – de er dog stadig lige som en kanelsnurre skal være – dejligt søde og snaskede. De næste uger op til kogebogen udkommer, vil Julie og jeg dele lidt opskrifter og billeder med jer. Vi er derudover også ved at arrangere vores kogebogs-reception, som vil blive afholdt i Aarhus. I er meget velkomne til at kigge forbi, I skal blot tilmelde jer på facebook lige her. 

Det smukke billede (og de andre i kogebogen) er taget af dygtige Winnie Methmann. 


★SUNDERE KANELSNURRER (10-12 STK.) ★

15 g gær

2 dl lunkent vand

1 tsk. salt

1 tsk. kardemomme

1 spsk. olivenolie

1 spsk. skyr eller neutral yoghurt

1 spsk. agavesirup eller honning

150 g fuldkornshvedemel

225 g hvedemel

1 æggeblomme til pensling

Remonce

8 bløde dadler

100 g smør

1 lille moden banan

2 spsk. kanel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i lunkent vand, og rør derefter salt, kardemomme, olie, skyr og agavesirup i skålen.
  2. Tilsæt fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel, og ælt dejen godt sammen, så den ikke længere klistrer. Du kan enten gøre det på en røremaskine eller med hænderne.
  3. Lad dejen hæve i en time et lunt sted, imens remoncen laves.
  4. Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med smør, banan og kanel i en minihakker. Ejer du ikke sådan en, kan du med lidt tålmodighed mose det sammen med en gaffel.
  5. Rul dejen ud i en stor firkant på cirka 40 x 40 cm på et meldrysset bord.
  6. Smør remoncen ud på firkanten i et jævnt lag.
  7. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold derefter den anden tredjedel over den første, så dejen får tre lag.
  8. Rul forsigtigt dejen ud igen så fladt som muligt, men pas på, den ikke sprækker.
  9. Skær dejen ud i lange strimler, der er 2-3 cm brede.
  10. Skær et snit i strimlerne fra top til bund uden at skære hele vejen igennem, så den forbliver samlet i den ene ende. På den måde får hver to nye strimler, der kan snos om hinanden.
  11. Rul de snoede strimler sammen, og luk enden ved at presse den forsigtigt op under bunden af din kanelsnurre.
  12. Placér kanelsnurrerne på en beklædt bageplade, og lad dem hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
  13. Pensl kanelsnurrerne med æggeblomme, og bag dem i 15-20 minutter, indtil de er flot gyldne.

TIP: Hvis du har besvær med at finde den rette teknik, kan du finde en video på YouTube.

Psst. I kan stadig forudbestille kogebogen lige her. 

 

Print Friendly, PDF & Email
7 Kommentarer

7 Kommentarer

Opskrift fra kogebogen: Rugbrødssandwich med hønsesalat - Julie Bruun 8. april 2017 - 13:32

[…] Det var ikke sådan vildt nemt at vælge én opskrift ud til jer (eller to, den næste kommer i næste uge, og det er en kage jeg deler her) Idag har jeg besluttet mig for at dele denne opskrift med jer. Stinna har i øvrigt delt opskriften på vores kanelsnurrer inde på sin blog, dem kan I se lige her […]

Reply
Opskrift fra kogebogen: Linsebolognese med fuldkornsspaghetti - Stinna 14. april 2017 - 07:01

[…] du vil se flere opskrifter fra kogebogen, så har jeg delt opskriften på sundere kanelsnurrer lige her og søde Julie har delt opskriften på rugbrødssandwich med hønsesalat lige her (ikke vegetarisk […]

Reply
Johanna 15. juni 2017 - 22:04

Har lige prøvet denne opskrift! Holdt da op de var gode! Genial ide med at bruge banan og dadler som remoncen :) :)

Reply
Sundere kanelstjerne - Stinna 17. november 2017 - 17:45

[…] dejen er inspireret af kanelsnurrerne fra vores kogebog. Der er dog lavet lidt om, da jeg tænkte at denne dej nok havde brug for at være lidt mere […]

Reply
Sundere kanelsneglekage med dadler - Stinna 5. april 2018 - 08:03

[…] af en opskrift fra vores kogebog ‘HVERDAGSFAVORITTER‘, hvor vi har en opskrift på sundere kanelsnurrer med fuldkornsmel og en remonce lavet med banan og […]

Reply
Mette Bjerre Klingenberg 5. januar 2019 - 11:59

Hejsa
Vil man kunne fryse denne opskrift op kanelsnurre?
Mvh Mette :)

Reply
Stinna 6. januar 2019 - 10:37

Hej Mette, det tror jeg sagtens at du kan. Men nok bedst når de er bagt? :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.