Vegetarisk bolognese – linsebolognese med fuldkornsspaghetti

af Stinna

Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese – skøn linsebolognese med røde linser. Skøn vegetarisk bolognese med røde linser, rødvin og skønne krydderier. Denne linsebolognese er lavet uden kød, men er fyldt med smag.

Søde Julie og jeg udgav i 2016 en kogebog sammen. For at vise jer lidt af hvad kogebogen indeholder, har jeg fået lov til at dele to opskrifter med jer og i dag vil jeg gerne dele denne opskrift på vegetarisk linsebolognese med fuldkornsspaghetti.

Linsebolognese – vegetarisk bolognese

Det har ikke været nemt at vælge én opskrift fra bogen, men valget faldt på denne linsebolognese. Opskriften er en hverdagsfavorit hjemme i mit køkken, da jeg er vild med retter som næsten bare passer sig selv og kan stå på kogepladen og simre. Jeg topper retten med frisk parmesan og frisk timian.

Hvis du vil se flere opskrifter fra kogebogen, så har jeg delt opskriften på sundere kanelsnurrer lige her.

Opskriften på vegetarisk bolognese får I lige her:

Vegetarisk bolognese - linsebolognese
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 stk. dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 stk. gulerødder
  • 3 dl vand
  • ½ stk. dåse kokosmælk
  • 200 g røde linser
  • ½ dl rødvin
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 300 g fuldkornsspaghetti
topping:
  • friskrevet parmesan
Sådan gør du
  1. Hak løget, og pres hvidløgene. Svits det sammen i olivenolie i en stegepande, indtil løgene begynder at blive gyldne.
  2. Tilsæt tomatpure, og lad det stege med et par minutter, inden hakkede tomater, basilikum, oregano, timian, vand, kokosmælk, linser og rødvin tilsættes.
  3. Hak gulerødder, og tilsæt dem til gryden.Bring gryden i kog, og lad den simre, til linserne har optaget alt væsken.
  4. Lad linse-bolognesen simre – jo længere tid, jo mere smag får den.
  5. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  6. Smag bolognesen til med salt og peber, og servér med spaghetti og friskrevet parmesan.
  7. Velbekomme!

 

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
11 Kommentarer

11 Kommentarer

Pernille 18. april 2017 - 17:16

En af mine nye livretter :-)

Reply
Stinna 18. april 2017 - 21:10

Ja ikke? Det smager så skønt :-)

Reply
Emma 15. juli 2017 - 14:44

Mega lækker og nem ret!

Reply
Stinna 16. juli 2017 - 09:18

Tak for din søde kommentar – skønt at du kunne lide opskriften :-)

Reply
Sine 8. september 2017 - 14:56

Hej Stinna Denne ret ser så god ud, at jeg må prøve den!! Men kan man smage kokosmælk en i?

Reply
Stinna 11. september 2017 - 05:44

Ikke særlig meget. Du kan sagtens bruge noget andet, fx lidt fløde eller soyafløde istedet :-)

Reply
Caroline 16. oktober 2017 - 18:15

Kan det fryses?

Reply
Stinna 18. oktober 2017 - 07:39

Hej :-) Det tror jeg bestemt godt at det kan. Jeg har dog ikke forsøgt, da det sagtens kan holde 3-4 dage i køleskabet.

Reply
Vegetarisk madplan uge 47 - Stinna 19. november 2017 - 10:01

[…] Få opskriften ved at klikke lige her. […]

Reply
Rikke 10. maj 2018 - 08:10

Hej Stinna! Så lækker en opskrift, er lavet et par gange efterhånden :) Jeg tænkte på, om man kan erstatte rødvinen med noget andet? Hvis man fx står og gerne vil lave retten en hverdagsaften, hvor der ikke lige er anledning til at knappe en flaske rødvin op :) Andre gange har jeg bare udeladt den, men tænker at der nok går noget lækker smag tabt.

VH Rikke

Reply
Stinna 12. maj 2018 - 22:36

Hej Rikke, dejligt at du kan lide opskriften. Jeg har faktisk ikke forsøgt med andet. Men måske lidt balsamicoeddike og så bare vand? Ellers så kan man købe små flasker med rødvin. Jeg køber ofte en rødvin på tilbud og lader den stå i køleskabet – synes den kan holde rimelig længe der :-)
Du må endelig skrive, hvis du finder på en god løsning.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.