Vegetar bolognese

af Stinna

Vegetar bolognese er en skøn linsebolognese med røde linser. Den vegetariske bolognese er helt uden kød – men alligevel fyldt med smag.

Vegetar bolognese – vegetarisk linsebolognese

Opskriften er en hverdagsfavorit hjemme i mit køkken, da jeg er vild med retter som næsten bare passer sig selv og kan stå på kogepladen og simre. Faktisk er det én af de retter, der har bedst af at stå meget længe og simre. Lav gerne en stor portion, den smager nemlig allerbedst dagen efter – og så er den virkelig fryseegnet.

Opskriften på vegetarisk bolognese får I lige her:

Opskriften er fyldt med grøntsager, krydderier og smag. Hvis du ønsker en variant uden grøntsager, kan du blot undlade dem og tilsætte mindre vand. Men især gulerødder og champignon giver en skøn smag til retten. 

Vegetarisk bolognese – linsebolognese

Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t 30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 3 stemmer

Ingredienser

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 stk. dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 stk. squash, groftrevet
  • 1 stk. bladselleri, groftrevet
  • 100 g champignon
  • 3-5 dl vand
  • 150 g røde linser
  • 1 dl rødvin
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 400 g fuldkornsspaghetti
  • 1 dl piskefløde

topping:

  • friskrevet parmesan

Sådan gør du

  • Hak løget, og pres hvidløgene. Svits det sammen i olivenolie i en stegepande, indtil løgene begynder at blive gyldne.
  • Tilsæt tomatpure, og lad det stege med et par minutter, inden hakkede tomater , oregano, timian, vand , linser, rødvin og laurbærblade tilsættes.
  • Hak gulerødder, og tilsæt dem til gryden. Tilsæt groftrevet squash, groftrevet bladselleri og hakkkede champignon. Bring gryden i kog, og lad den simre, til linserne har optaget alt væsken.
  • Lad linse-bolognesen simre – jo længere tid, jo mere smag får den. Hvis den bliver for tør, tilsættes blot mere vand.
  • Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  • Smag bolognesen til med salt og peber. Tilsæt fløde og kog det hurtigt op – og servér med spaghetti og friskrevet parmesan.
  • Velbekomme!

Noter

Denne opskrift er en opdateret version af den gamle opskrift. Dog er der kun få rettelser. Hvis du i stedet ønsker den gamle opskrift,  så er den her:
1 stk. løg, 2 fed hvidløg, 2 spsk. olivenolie, 2 spsk. tomatpure, 1 dåse hakkde tomater
1 tsk. basilikum, 1 tsk. oregano, 1 tsk. timian, 2 gulerødder, 3 dl vand, 1/2 dåse kokosmælk, 200g røde linser , 1/2 dl rødvin, 1 tsk. salt, 1 knsp. peber.
 
 

Opskrifter med røde linser

Hvis du er på udkig efter opskrifter med røde linser, så prøv også gerne: Kikærtegryde med kokosmælk, kartofler og røde linser og Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat. Røde linser er geniale i vegetretter, da de koger ud og giver en cremet konsistens. Jeg bruger især røde linser i de retter, hvor andre normalt ville bruge hakket oksekød.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

22 Kommentarer

Pernille 18. april 2017 - 17:16

En af mine nye livretter :-)

Reply
Stinna 18. april 2017 - 21:10

Ja ikke? Det smager så skønt :-)

Reply
Emma 15. juli 2017 - 14:44

Mega lækker og nem ret!

Reply
Stinna 16. juli 2017 - 09:18

Tak for din søde kommentar – skønt at du kunne lide opskriften :-)

Reply
Sine 8. september 2017 - 14:56

Hej Stinna Denne ret ser så god ud, at jeg må prøve den!! Men kan man smage kokosmælk en i?

Reply
Stinna 11. september 2017 - 05:44

Ikke særlig meget. Du kan sagtens bruge noget andet, fx lidt fløde eller soyafløde istedet :-)

Reply
Caroline 16. oktober 2017 - 18:15

Kan det fryses?

Reply
Stinna 18. oktober 2017 - 07:39

Hej :-) Det tror jeg bestemt godt at det kan. Jeg har dog ikke forsøgt, da det sagtens kan holde 3-4 dage i køleskabet.

Reply
Rikke 10. maj 2018 - 08:10

Hej Stinna! Så lækker en opskrift, er lavet et par gange efterhånden :) Jeg tænkte på, om man kan erstatte rødvinen med noget andet? Hvis man fx står og gerne vil lave retten en hverdagsaften, hvor der ikke lige er anledning til at knappe en flaske rødvin op :) Andre gange har jeg bare udeladt den, men tænker at der nok går noget lækker smag tabt.

VH Rikke

Reply
Stinna 12. maj 2018 - 22:36

Hej Rikke, dejligt at du kan lide opskriften. Jeg har faktisk ikke forsøgt med andet. Men måske lidt balsamicoeddike og så bare vand? Ellers så kan man købe små flasker med rødvin. Jeg køber ofte en rødvin på tilbud og lader den stå i køleskabet – synes den kan holde rimelig længe der :-)
Du må endelig skrive, hvis du finder på en god løsning.

Reply
Trine Øhlenschlæger 8. marts 2020 - 20:07

5 stars
Tusinde tak for opskriften, det var en super lækker og nem ret!
Jeg havde ikke vin, men den smagte også godt uden !

Reply
Stinna 9. marts 2020 - 10:43

Hvor er det dejligt at høre, mange tak :-)

Reply
Anja Nielsen 24. november 2020 - 07:37

Kan man erstatte rødvin med noget andet uden alkohol ?

Reply
Stinna 24. november 2020 - 11:57

Jeg tror jeg ville tilsætte lidt mere væske og så lidt rødvinseddike :-)

Reply
Cecilie 19. august 2021 - 15:36

Hej Stinna. Kan man bruge grønne linser i stedet, eller har det en stor betydning, at det skal være røde? :-)

Reply
Stinna 20. august 2021 - 07:45

Hej :-) De røde linser suger mere væske og giver en lidt mere ‘sammenkogt’ konsistens. Hvis du prøver med grønne linser, så hold lidt igen med væsken :-) Skriv endelig hvordan det bliver.

Reply
K 26. august 2021 - 15:26

Hej Stinna,
Har du rettet i denne opskrift, kan se at der står den er fra 2021? Jeg skulle lave den i dag, men synes slet ikke jeg kunne genkende opskriften – har du lavet den om? Er det muligt at finde den “gamle” opskrift et sted? :-) Helt klart en yndlings.

Reply
Stinna 26. august 2021 - 15:39

Hej :-) Dejligt at du kan lide opskriften.
Ja jeg har lavet få ændringer – men hvis du hellere vil have den gamle, så står ændringerne under ‘noter’ i opskriften. Jeg synes dog at den nye er endnu bedre – der er blot lidt mere smag og grøntsager (men de kan sagtens undlades).

Reply
Christina 16. september 2021 - 05:04

5 stars
Herligt at du har tilføjet masser af grøntsager i opskriften. Jeg er vild med den nye version.

Reply
Stinna 16. september 2021 - 17:23

Tusind tak! Jeg synes også selv, at den nye version er endnu bedre :-)

Reply
Corrina 22. september 2021 - 19:09

5 stars
Min kæreste og jeg fik denne i aftes og var helt enige om at vi ikke savnede noget kød. Masser af smag og cremethed, dog lavet med lidt ekstra fløde, da jeg havde en rest. Den kommer klart på menuen igen en anden dag :)

Reply
Stinna 23. september 2021 - 07:52

Ej hvor er det dejligt at høre. Mange mange tak for tilbagemeldingen :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy