Banh xeo

af Stinna

Banh xeo – vietnamesiske pandekager med rismel. Skønne, smagfulde pandekager fyldt med grønt, ristede edamamebønner og serveret med lækre dips til.

Banh xeo

Da jeg for nogle år siden var i praktik i Vietnam, var jeg på et par madlavningskursus. Her læste vi at lave forskellige vietnamesiske retter og én af disse, var vietnamesiske pandekager. Pandekagerne er lavet med rismel, kokosmælk, gurkemeje og forårsløg. Jeg har her lavet en vegetarisk version, hvor pandekagerne er fyldt med helt friske grøntsager og edamamebønner.

Pandekagerne smager så skønt og min far og jeg kunne slet ikke lade være at spise af dem, mens de blev lavet. Fordi at selve fyldet består af friske grøntsager, kræver denne ret lidt forskellige dips. Vi valgte peanutbutterdip, soyasauce og en sød chili sauce.

Banh xeo

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hviletid30 minutter
Ret: Aftensmad, frokost
Køkken: Vegetarisk, vietnamesisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Vietnamesiske pandekager

  • 200 g rismel
  • 1 spsk. gurkemeje (stødt)
  • 1/4-1/2 tsk. salt
  • 1 dåse kokosmælk (en stor)
  • 1 stk. æg
  • 3 stk. forårsløg
  • smagsneutral olie til stegning

Fyld

  • 4 stk. gulerødder
  • 1/2 stk. spidskål
  • frisk mynte
  • friske koriander
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. frisk mango
  • 200 g edamamebønner (frosne uden bælg)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. soyasauce

Dressing

  • sød chili sauce
  • soyasauce
  • peanutbutterdip

Sådan gør du

Vietnamesiske pandekager

  • Start med at lave dejen til pandekagerne. Dejen skal hvile i 30 minutter inden pandekagerne steges.
  • Kom rismel, gurkemeje, salt, kokosmælk og æg i en skål. Pisk det godt sammen. Skær forårsløg i mindre stykker (også det grønne) og kom det i dejen. Lad dejen hvile i 30 minutter – så den kan nå at sætte sig. Imens snittes grønt.
  • Pandekagerne steges på en varm pande i olie. Lav dem ikke for store. Giv dem til de er gyldne på begge sider. Brug gerne en god pande – så slipper de nemmere.
  • Pandekagerne spises med fyld og dressing.

Fyld

  • Snit alle grøntsager fint.
  • Kom olie på en pande. Steg edamamebønnerne og tilsæt soyasauce. De er færdige, når de har fået en gylden farve. Tag dem af varmen.

Dressing

8 Kommentarer

Astrid 13. januar 2020 - 15:26

Så lækkert! Hvor plejer du at købe det fine rismel??

Reply
Stinna 14. januar 2020 - 10:35

Bare i Superbrugsen :-) Jeg købte fra mærket Urtekram.

Reply
Annemette 22. januar 2020 - 13:24

Kan man mon bruge majsmel? :-)

Reply
Stinna 23. januar 2020 - 09:34

Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Camilla 23. juni 2020 - 16:35

Er det mango, man kan se på det første billede?

Reply
Stinna 24. juni 2020 - 09:46

Hej, ja det er det. Har skrevet det i ingredienslisten nu :-)

Reply
Gitte 30. marts 2021 - 16:34

Min pandekagedej har nærmest fået fars-struktur
Tænker det ikke er meningen? Kan man tilføje lidt vand til dejen, for at gøre den mere lind?

Reply
Stinna 30. marts 2021 - 16:48

Hmm det var underligt. Ja så skal du tilsætte mere væske :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.