Banh xeo – vietnamesiske pandekager med rismel. Skønne, smagfulde pandekager fyldt med grønt, ristede edamamebønner og serveret med lækre dips til.
Banh xeo
Da jeg for nogle år siden var i praktik i Vietnam, var jeg på et par madlavningskursus. Her læste vi at lave forskellige vietnamesiske retter og én af disse, var vietnamesiske pandekager. Pandekagerne er lavet med rismel, kokosmælk, gurkemeje og forårsløg. Jeg har her lavet en vegetarisk version, hvor pandekagerne er fyldt med helt friske grøntsager og edamamebønner.
Pandekagerne smager så skønt og min far og jeg kunne slet ikke lade være at spise af dem, mens de blev lavet. Fordi at selve fyldet består af friske grøntsager, kræver denne ret lidt forskellige dips. Vi valgte peanutbutterdip, soyasauce og en sød chili sauce.
Banh xeo
Ingredienser
Vietnamesiske pandekager
- 200 g rismel
- 1 spsk. gurkemeje (stødt)
- 1/4-1/2 tsk. salt
- 1 dåse kokosmælk (en stor)
- 1 stk. æg
- 3 stk. forårsløg
- smagsneutral olie til stegning
Fyld
- 4 stk. gulerødder
- 1/2 stk. spidskål
- frisk mynte
- friske koriander
- 1 stk. rød peberfrugt
- 1 stk. frisk mango
- 200 g edamamebønner (frosne uden bælg)
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. soyasauce
Dressing
- sød chili sauce
- soyasauce
- peanutbutterdip
Sådan gør du
Vietnamesiske pandekager
- Start med at lave dejen til pandekagerne. Dejen skal hvile i 30 minutter inden pandekagerne steges.
- Kom rismel, gurkemeje, salt, kokosmælk og æg i en skål. Pisk det godt sammen. Skær forårsløg i mindre stykker (også det grønne) og kom det i dejen. Lad dejen hvile i 30 minutter – så den kan nå at sætte sig. Imens snittes grønt.
- Pandekagerne steges på en varm pande i olie. Lav dem ikke for store. Giv dem til de er gyldne på begge sider. Brug gerne en god pande – så slipper de nemmere.
- Pandekagerne spises med fyld og dressing.
Fyld
- Snit alle grøntsager fint.
- Kom olie på en pande. Steg edamamebønnerne og tilsæt soyasauce. De er færdige, når de har fået en gylden farve. Tag dem af varmen.
Dressing
- Kom dressingerne i små skåle.
8 Kommentarer
Så lækkert! Hvor plejer du at købe det fine rismel??
Bare i Superbrugsen :-) Jeg købte fra mærket Urtekram.
Kan man mon bruge majsmel? :-)
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Er det mango, man kan se på det første billede?
Hej, ja det er det. Har skrevet det i ingredienslisten nu :-)
Min pandekagedej har nærmest fået fars-struktur
Tænker det ikke er meningen? Kan man tilføje lidt vand til dejen, for at gøre den mere lind?
Hmm det var underligt. Ja så skal du tilsætte mere væske :-)