Rejseguide til Vietnam – Fantastiske Hanoi – en lille guide

af Stinna

Rejseguide til Vietnam - Hanoi

Som jeg skrev igår, så er mine ti uger i Hanoi nu allerede forbi. I aften rejser jeg sydpå til Ho Chi Minh City. Hanoi har virkelig været fantastisk. Jeg er så vild med de små gader, gadekøkkener, små kaffebarer, søde damer der sælger ananas og jeg kunne blive ved.

Hvis du en dag skal mod Hanoi, så kan jeg især anbefale følgende. Der er selvfølgelig meget mere, men især dette MÅ du bare opleve. Her får du min rejseguide til Vietnam – Hanoi:

★ REJSEGUIDE TIL VIETNAM – HANOI 

  • Stå tidligt op. Rundt om Hoan Kiem Lake er der hver morgen morgengymnastik. Mellem kl. 6-7 kan du både se arobic, dans og andet motion. Gå herefter ud og find noget lækkert morgenmad. Fx.Bánh mì (sandwich) eller pho (nudelsuppe).
  • Drik iskaffe! I Hanoi er der små hyggelige kaffebarer overalt. En iskaffe med mælk (kondenseret) koster ca. 6-10dkk. Ellers smut forbi The Note Café – de laver ikke fantastisk kaffe, men lokalerne er så hyggelige. Alle tidligere gæster har skrevet citater, kærlighedshistorier og hilsner på små sedler, som hænger overalt i caféen.
  • Spis på gadekøkken. Selvfølgelig er hygiejnen oftest ikke den bedste, men så længe man bestiller noget der er varmt, så går det (tror jeg). Jeg var især vild med fried rice og deres supper.
  • Tag dit kamera under armen og gå rundt i byen. Der er de fineste små gader, hvor mænd og kvinder sidder på gaderne. Enten sælger de frugt eller sidder og spiller spil.
  • Se solnedgangen ved Long Bien Bridge. Broen er så fin – den er gammel og rusten, men der er en helt bestemt stemning derude ved solnedgang. Mange par kører derud på scooter og ser solnedgangen.
  • Tag på natmarked. Fra torsdag-lørdag er der natmarked i den gamle bydel. Her kan du købe ALT – mest skrammel. Men det er så sjovt og der er også mange fine små ting.
  • Hvis du kan lide at gå i byen, så skal du prøve et diskotek i Hanoi. Start med at drikke øl i den gamle bydel og tag derefter i byen. Vi dansede natten lang og det var virkelig sjovt.
  • Om sommeren er der lotusblomster ved West Lake. Vi blev anbefalet at tage derop, da det skulle være det smukkeste i Hanoi. Her var virkelig så fint – helt roligt og med smukke blomster.
  • Tag på madkursus. Jeg lærte at lave stegte rispapirsruller – så lækkert! Læs mere her.
  • Besøg et madmarked. Her er så mange forskellige dufte. De fleste sælger både slanger, frøer og andre dyr. Jeg var især vild med deres store udvalg af frugt og grønt.

Jeg har selvfølgelig meget mere, men dette er en god start hvis du skal besøge Hanoi :-) Skriv endelig i kommentarfeltet, hvis du har spørgsmål.

 

Rejseguide til Vietnam - HanoiRejseguide til Vietnam - Hanoi

2 Kommentarer

Amalie B 20. september 2017 - 13:12

Hej Stinna.
Jeg overvejer selv at tage i praktik som sygeplejerske i Vietnam. Tog du afsted med Clobal contact, og hvis du gjorde, hvor mange penge brugte du så udover på kost og oplevelser? :-)

Reply
Stinna 20. september 2017 - 14:11

Hej Amalie,
jeps jeg rejste med Global Contact. Husker desværre slet ikke hvad jeg brugte.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.