Dyrk tomater og krydderurter i vindueskarmen

af Stinna
Dyrk tomater og krydderurter i vindueskarmen

Dyrk tomater og krydderurter i vindueskarmen. Hvis I også følger med ovre på instagram så har I måske set, at jeg i år er igang med et lille projekt. Jeg vil nemlig i år dyrke tomater og krydderurter i min vindueskarm. Jeg har egentligt dyrket begge dele før, men særligt tomater har jeg gerne ville prøve igen – jeg har nemlig tidligere haft en sort, som ikke var specielt velegnet til vindueskarmen.

Tomater i vindueskarmen

I år har jeg derfor søgt på nettet for at finde frem til, hvilke tomater der egner sig særligt godt til en vindueskarm. Udover at skulle kunne overleve i vindueskarmen så har det også været væsentligt, at tomatplanterne ikke skal være høje og ranglede – for jeg vil helst have nogle små tomatplanter, som ikke skal bindes op. Jeg fandt frem til, at det et busktomater som er netop særligt egnede til vindueskarme eller altaner og derfor er det også tre slags busktomater, som jeg netop har sået.

Mine frø har jeg købt hos Frøsnapperen, som havde tre forskellige slags busktomater. Jeg er endt med at købe de tre tomater: Tiny Tim, Garden Pearl og Balconi Yellow F1. Nu er det første år jeg prøver denne type tomat så jeg ved selvfølgelig ikke, hvordan det kommer til at gå. Men jeg har netop sået dem og nu står de i min vindueskarm i køkkenet.

Så krydderurter i vindueskarmen

Udover at så tomater, så har jeg igen i år valgt at så lidt krydderurter til altanen og vindueskarmen. Nogle af mine krydderurter på altanen har overlevet, fx rosmarin, persille og estragon. Så i år har jeg kun valgt at så basilikum (den har jeg inde hele sommeren) og mere bredbladet persille, som flytter på altanen når det bliver varmt nok.

Jeg tænker, at jeg løbende vil opdatere dette indlæg. Så kan I også følge med i, hvordan det går med mine tomater og krydderurter. Hvis I også vil i gang med at så i år, så er det nu tomater skal forspires. Skriv gerne en kommentar, hvis I også skal dyrke grønt og krydderurter i år.

Hvis I vil læse lidt om mine altan-projekter fra de andre år, så har jeg lidt her:

Krydderurter på altanen

Urban garden – min lille altanhave

Altanhave


Efter en måneds tid ser mine tomater og persille ud som på ovenstående billede. Det går langsomt, men de vokser og jeg tænker, at jeg vil potte det hele i større potter en af de nærmeste dage. Jeg sørger for at give dem gødning og ellers sørge for, at de får en masse sollys. Jeg har nemlig læst mig til, at tomatspirer har godt af en masse sol, men at de helst ikke må stå for varmt – for så bliver de lange og ranglede.

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy