Skønne madvafler med linsefyld og artiskokcreme. I dag vil jeg gerne dele en opskrift med jer fra Julies og min kogebog ‘HVERDAGSFAVORITTER’. Kogebogen udkom sidste forår og vi har netop modtaget den dejlige besked om, at bogen udkommer i 2. oplag. Så for at fejre det, vil jeg gerne dele en af mine yndlingsopskrifter fra bogen med jer.
Madvafler med linsefyld
Til jer der har læst med længe ved I måske nok, at jeg er ret vild med vafler og pandekager. Så derfor skulle der selvfølgelig også en opskrift på madvafler med i kogebogen. Vaflerne toppes med linsefyld og smøres med artiskokcreme. Det hele er nemt at lave og så smager det virkelig godt.
Opskriften passer til to personer – men jeg tænker, at der nok også er en lille rest til madpakken i nedenstående portion. Fyldet kan også sagtens spises i madpandekager, hvis du ikke lige har et vaffeljern derhjemme.
Madvafler med linsefyld og artiskokcreme
Ingredienser
Artiskokcreme
- 60 g artiskokker i olie, drænede
- 1 knivspids salt
- 2 spsk. olivenolie
Vafler
- 3 stk. æg
- 100 g majsmel
- 1,5 dl mælk
- 1/4 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 tsk. olivenolie til at smøre vaffeljernet med
Linsefyld
- 1 stk. løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 dl hakkede soltørrede tomater i olie
- 1 dåse grønne linser
- 1 stor håndfuld frisk spinat
- 1/4 tsk. salt
Topping
- avocado
Sådan gør du
- Først laves artiskokcremen. Blend alle ingredienserne sammen til en cremet konsistens. Jeg vil anbefale en minihakker, da portionen nok er for lille til en blender.
- Lav vaffeldejen ved at piske alle ingredienserne sammen i en skål, til en ensartet masse. Opvarm vaffeljernet og steg vaflerne i en smule olie.
- Nu skal fyldet laves.
- Hak løget og pres hvidløget. Svits det hele i olivenolie på en pande.
- Hæld vandet fra linserne og olien fra de soltørrede tomater. Tilsæt det til panden.
- Lad det stege et et pat minutter. Tilsæt spinat og smag til med salt.
- Server vaflerne med artiskokcreme, linsefyld og top med avocado. Velbekomme!
Hvis du også er vild med vafler, så er disse opskrifter måske også noget for dig:
- Spinatvafler – nemme grønne madvafler
- Madpakke tip: Falafel vafler – uden æg
- Spinatvafler med tomat-salat
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
4 Kommentarer
Hej,
Tror du, at majsstivelse fra maizena kan bruges i stedet for majsmel?
Med venlig hilsen Rikke
Hej :-)
Det ved jeg desværre ikke. Jeg tror at det er bedst med almindeligt majsmel.
Jeg brugte almindelig majsmel, og de blev rigtig gode:)
Tak for opskriften
Ej hvor godt, tak for tilbagemeldingen :-)