Hasselback butternut squash

af Stinna

Hasselback butternut squash er det skønneste tilbehør til efteråret og julen. Det smukke græskar pensles med en krydret smørblanding og bages efterfølgende i ovnen. Det smager helt fantastisk og er samtidigt nemt at lave.

Hasselback butternut squash

Opskrift på hasselback butternut squash

Elsker du også hasselback kartofler? Så må du prøve denne udgave med butternut squash. Butternut squash er mildt i smagen og får den lækreste konsistens, når det bages på denne måde. I denne udgave pensles butternut squash med smeltet smør, som er blandet med soyasauce, hvidløg, brun farin og timian.

Hasselback butternut squash

Opskriften herunder er på 1 butternut squash.
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 1 stk. butternut squash
  • 25 g smeltet smør
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. soyasauce
  • 2 tsk. brun farin
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk. timian, tørret
  • 1 tsk. mørk balsamico
  • 6 stk. laurbærblade

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skræl butternutsquash med en skarp kniv. Skær det derefter over i halve og fjern kernerne med en ske.
  • Skær riller i dit butterbut squash, som når du laver hasselback kartofler. Dette gøres nemmest ved at placere 2 grydeskeer på hver side af dit butternutsquash mens du skærer. På denne måde undgår du at skære hele vejen i gennem.
  • Placer det i et ildfast fad med rillerne opad.
  • Kom de øvrige ingredienser (pånær laurbærblade) i en gryde og varm det op, til smør er smeltet. Pensl de halve butternut squash med blandingen. Kom laurbærblade i rillerne.
  • Bages midt i ovnen i 40 minutter. Spises mens det er varmt. Velbekomme!
Hasselback butternut squash
Hasselback butternut squash

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.