Hasselback butternut squash er det skønneste tilbehør til efteråret og julen. Det smukke græskar pensles med en krydret smørblanding og bages efterfølgende i ovnen. Det smager helt fantastisk og er samtidigt nemt at lave.
Opskrift på hasselback butternut squash
Elsker du også hasselback kartofler? Så må du prøve denne udgave med butternut squash. Butternut squash er mildt i smagen og får den lækreste konsistens, når det bages på denne måde. I denne udgave pensles butternut squash med smeltet smør, som er blandet med soyasauce, hvidløg, brun farin og timian.
Skræl butternutsquash med en skarp kniv. Skær det derefter over i halve og fjern kernerne med en ske.
Skær riller i dit butterbut squash, som når du laver hasselback kartofler. Dette gøres nemmest ved at placere 2 grydeskeer på hver side af dit butternutsquash mens du skærer. På denne måde undgår du at skære hele vejen i gennem.
Placer det i et ildfast fad med rillerne opad.
Kom de øvrige ingredienser (pånær laurbærblade) i en gryde og varm det op, til smør er smeltet. Pensl de halve butternut squash med blandingen. Kom laurbærblade i rillerne.
Bages midt i ovnen i 40 minutter. Spises mens det er varmt. Velbekomme!
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.