Brombærkompot

af Stinna

Brombærkompot er en skøn kompot med brombær, sukker og vanilje. Herhjemme spiser vi den på pandekager eller skyr.

Opskrift på brombærkompot

Nem og lækker opskrift på brombærkompot, som kan bruges til desserter, pandekager eller vafler. Denne opskrift på brombærkompot er lavet af kun 3 ingredienser, men smager alligevel virkelig skønt!

Prøv også gerne min opskrift på brombærmarmelade.

Brombærkompot

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 300 g friske brombær
  • 150 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang

Sådan gør du

  • Kom brombær, sukker og vaniljestang i en gryde. Lad det koge op og rør undervejs. Når det koges op, frigiver brombær væske. Det er derfor ikke nødvendigt at tilføje vand.
  • Skru ned til middelvarme og lad det simre i cirka 20 minutter. Rør i det undervejs. Du kan tilsætte en smule vand, hvis du ønsker en tyndere kompot. Du kan teste konsistensen ved at tage en smule kompot op på en teske og lade det køle af.
  • Hæld nu kompot i et skoldet glas (lad endelig bare vaniljestangen komme med). Det tykner når det køler af. Opbevares i køleskabet.


Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Nicolaj 5. september 2024 - 12:51

Jeg nåede lige præcis at få lavet en sidste omgang denne sommer – og det har nu holdt sig et par uger i køleskabet. Hvad er dine erfaringer ift. holdbarhed? Jeg synes at huske, at det godt kan stå nogle måneder i køleskabet?

Reply
Stinna 6. september 2024 - 08:47

Hvor dejligt, det smager også skønt!
Ja det kan holde sig meget længe, hvis blot man husker at skolde glasset.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.