382
Brombærkompot er en skøn kompot med brombær, sukker og vanilje. Herhjemme spiser vi den på pandekager eller skyr.
Opskrift på brombærkompot
Nem og lækker opskrift på brombærkompot, som kan bruges til desserter, pandekager eller vafler. Denne opskrift på brombærkompot er lavet af kun 3 ingredienser, men smager alligevel virkelig skønt!
Prøv også gerne min opskrift på brombærmarmelade.
Brombærkompot
Antal: 1 glas
Ingredienser
- 300 g friske brombær
- 150 g sukker
- 1 stk. vaniljestang
Sådan gør du
- Kom brombær, sukker og vaniljestang i en gryde. Lad det koge op og rør undervejs. Når det koges op, frigiver brombær væske. Det er derfor ikke nødvendigt at tilføje vand.
- Skru ned til middelvarme og lad det simre i cirka 20 minutter. Rør i det undervejs. Du kan tilsætte en smule vand, hvis du ønsker en tyndere kompot. Du kan teste konsistensen ved at tage en smule kompot op på en teske og lade det køle af.
- Hæld nu kompot i et skoldet glas (lad endelig bare vaniljestangen komme med). Det tykner når det køler af. Opbevares i køleskabet.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Jeg nåede lige præcis at få lavet en sidste omgang denne sommer – og det har nu holdt sig et par uger i køleskabet. Hvad er dine erfaringer ift. holdbarhed? Jeg synes at huske, at det godt kan stå nogle måneder i køleskabet?
Hvor dejligt, det smager også skønt!
Ja det kan holde sig meget længe, hvis blot man husker at skolde glasset.