Indisk dahl med søde kartofler

af Stinna

Indisk dahl med søde kartofler, varme krydderier, røde linser og kokosmælk. Denne indiske vegetarret smager virkelig skønt og er her i en udgave, hvori der er tilsat bagte søde kartofler.

Opskrift på indisk dahl med søde kartofler

Indisk dahl er en skøn og velsmagende indisk ret med spidskommen, røde linser, kokosmælk og tomat. I denne udgave har jeg tilsat søde kartofler til retten. Det giver ekstra fylde til den skønne vegetarret og smager samtidigt dejligt. Herhjemme spiser vi helst vores indiske dahl med jasminris, hjemmebagte naanbrød og raita til.

Indisk dahl med søde kartofler

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid1 time
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Bagte søde kartofler

  • 300 g sød kartofler, i tern
  • 1 spsk. olivenolie

Indisk dahl med søde kartofler

  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2×2 cm frisk ingefær
  • rød chili efter smag
  • salt efter smag
  • 200 g røde linser
  • 5 dl vand med grøntsagsboullion
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk

Servering

Sådan gør du

Bagte søde kartofler

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom tern af sød kartoffel på en bageplade med bagepapir. Hæld olie over.
  • Bages i 15 minutter. Tag dem derefter ud.

Indisk dahl

  • Hak løg, hvidløg og ingefær fint.
  • Kom olie på panden og varm den op.
  • Tilsæt nu løg, hvidløg, ingefær, spidskommen og koriander på panden (eller gryde) og lad det stege lidt ved høj varme – under omrøring.
  • Skru derefter en smule ned for varmen.
  • Tilsæt chili, salt og tomatpuré. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu røde linser, dåsen hakkede tomater tomater, boullionvand og kokosmælk.
  • Tilsæt de bagte, søde kartofler.
  • Lad det hele koge 1 times tid, til linserne er møre og gerne kogt ud.
  • Jo længere tid linserne koger i retten, jo bedre. Smag til med salt og krydderier undervejs.
  • Tilsæt mere vand undervejs, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Servering

  • Serveres i skåle med ris, indisk dahl, raita og frisk koriander. Velbekomme!


Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.