Brombærmarmelade

af Stinna
Brombærmarmelade

Brombærmarmelade med rørsukker og lækre modne brombær. Lige nu er det sæson for brombær og jeg kan derfor anbefale at smutte en tur ud i naturen og plukke de skønne modne brombær.

Hjemmelavet brombærmarmelade

Herhjemme plukker vi ofte en pose til fryseren, så der er brombær til smoothies. Men derudover elsker jeg også brombærmarmelade, som jeg også har lavet i år. Marmeladen blev smovset på pandekager og ellers smager det skønt på boller, ovenpå en portion yoghurt eller andet.

Brombærmarmeladen er blot lavet af brombær, rørsukker og vand. Jeg har ikke tilsat noget for at det kan holde sig i længere tid. Men hvis du vil, så skyl glasset i vodka eller atamon. Så forlænger du holdbarheden. Men denne portion er ikke vildt stor, så herhjemme opbevares glasset blot på køl og så spiser vi det rimelig hurtigt.

Hvis du vil nørde endnu mere om marmelader og andre lækre sager du kan lave i dit køkken, så kan jeg anbefale Camilla Plums udsendelser på DR ‘Mad der holder’.

Brombærmarmelade
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 300 g friske brombær
  • 100 g rørsukker
  • 1/2 dl vand
Sådan gør du
  1. Skyl brombær grundigt.

  2. Kom brombær, sukker og vand i en gryde. Lad det koge sammen, til brombær er udkogt og væsken har konsistens som sirup. Marmeladen tykner når det er kølet af.

  3. Kom marmeladen i et helt rent glas og kom det på køl.

Hvis du leder efter opskrifter med brombær, så er disse måske også noget for dig:

Brombærmarmelade

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.