5,3K
Pasta i flødesauce – cremet pastaret med peberfrugter, hvidløg, fløde og parmesanost. Opskriften på denne skønne pastaret er udviklet af min kæreste. Han er genial til at lave smagfulde og fyldige retter – og denne pastaret er bestemt ingen undtagelse.
Pastaret med fløde
Pasta og fløde er nogle af de ingredienser, der fungerer allerbedst sammen. Derfor er denne sauce også baseret på fløde, men den er samtidigt fyldt med smag fra alle de smagsgivere der er tilsat. Opskriften rækker til 2 personer.
Pasta i flødesauce med peberfrugt og persille
Antal: 2 personer
Ingredienser
- olie til stegning
- 4 fed hvidløg
- 4 stk. løg
- 2 stk. porre
- 200 g cherrytomater
- 2 stk. røde peberfrugter
- 2 spsk. mørk balsamico
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
- 2 stk. laurbærblade
- 2 spsk. tomatpure
- 1 lille håndfuld frisk rosmarin
- 3-6 dl vand
- 1,5 dl piskefløde
- salt og peber
- 50 g parmesanost
- 250 g frisk pasta
- evt. lidt brød til
Sådan gør du
- Start med at hakke hvidløg og løg helt fint. Kom olie på en pande og steg det deri. Det må ikke blive brunt.
- Skær porre i tynde skiver. Skær cherrytomaterne i halve eller i kvarte og skær peberfrugterne i tern. Tilsæt det hele til panden.
- Tilsæt nu balsamico, hakket persille, laurbærblade, tomature og finthakket rosmarin. Tilsæt vand og lad det simre lidt – tilsæt ikke det hele på én gang, men juster efter det er kogt mere ind.
- Tilsæt fløde og lad det simre, til fløden er kogt ind og grøntsagerne er møre. Tilsæt salt og peber og fintrevet parmesanost.
- Kog pasta efter anvisning på pakken. Vend pastaen rundt i saucen og server med det samme. Velbekomme.
Cremede pastaretter
Hvis du også er vild med cremede pastaretter, så er denne med cashewnødde-fløde måske også noget for dig. Her har jeg byttet piskefløde ud med en fløde lavet af cashewnødder og vendt det sammen med stegte svampe.
4 Kommentarer
Der står 6 dl vand i opskriften hvornår skal det tilsættes?
Mvh Majbritt
Jeg har tilføjet det nu :-)
Hej Stinna er de 4 løg en slåfejl? Virker som mange, glæder mig til at prøve
Hej, nej det er det ikke. Men du kan sagtens bruge færre – vi kan bare godt lide løg herhjemme :-)