Knuste kartofler er en anderledes måde at tilberede kartofler på. Kogte kartofler knuses og pensles med hvidløgssmør og drysses med krydderier.
Opskrift på knuste kartofler
Knuste kartofler er endnu en sjov måde at tilberede kartofler på. De kogte kartofler skal blot have et let tryk, så de knuses – men stadig hænger sammen. De pensles med hvidløgssmør og drysses med lige de krydder, som du bedst kan lide. Selvom jeg har lavet dem af nyligt kogte kartofler, tænker jeg at de sagtens kan laves af kartofler der er kogt dagen i forvejen. Så er de knuste kartofler en genial måde, at få brugt en rest kartofler på.
Knuste kartofler
Ingredienser
- 1 kg kartofler, skrællede
- 50 g smør
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. paprika
- salt og peber
- parmesanost
- frisk timian
Sådan gør du
- Start med at koge kartoflerne i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
- Hæld vandet fra kartoflerne og fordel karoflerne i et ildfast fad eller en bageplade beklædt med bagepapir. Giv alle kartoflerne et tryk – de skal knuses men ikke mases helt. Jeg brugte bunden af et glas.
- Smelt smør og bland finthakket hvidløg deri. Fordel det over kartoflerne med en ske. Drys kartoflerne med paprika, groft salt, peber, frisk timian og revet parmesanost.
- Bag kartoflerne i ovnen til de er sprøde – det tager cirka 15 minutter.
Opskrifter med kartofler
Herhjemme er vi helt vilde med kartofler. Hvis du også elsker kartofler, så vil jeg anbefale dig også at prøve min opskrift på flødekartofler og græske kartofler med krydderier.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.