Knuste kartofler

af Stinna

Knuste kartofler er en anderledes måde at tilberede kartofler på. Kogte kartofler knuses og pensles med hvidløgssmør og drysses med krydderier.

Opskrift på knuste kartofler

Knuste kartofler er endnu en sjov måde at tilberede kartofler på. De kogte kartofler skal blot have et let tryk, så de knuses – men stadig hænger sammen. De pensles med hvidløgssmør og drysses med lige de krydder, som du bedst kan lide. Selvom jeg har lavet dem af nyligt kogte kartofler, tænker jeg at de sagtens kan laves af kartofler der er kogt dagen i forvejen. Så er de knuste kartofler en genial måde, at få brugt en rest kartofler på.

Knuste kartofler

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, skrællede
  • 50 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. paprika
  • salt og peber
  • parmesanost
  • frisk timian

Sådan gør du

  • Start med at koge kartoflerne i letsaltet vand.
  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
  • Hæld vandet fra kartoflerne og fordel karoflerne i et ildfast fad eller en bageplade beklædt med bagepapir. Giv alle kartoflerne et tryk – de skal knuses men ikke mases helt. Jeg brugte bunden af et glas.
  • Smelt smør og bland finthakket hvidløg deri. Fordel det over kartoflerne med en ske. Drys kartoflerne med paprika, groft salt, peber, frisk timian og revet parmesanost.
  • Bag kartoflerne i ovnen til de er sprøde – det tager cirka 15 minutter.

Opskrifter med kartofler

Herhjemme er vi helt vilde med kartofler. Hvis du også elsker kartofler, så vil jeg anbefale dig også at prøve min opskrift på flødekartofler og græske kartofler med krydderier.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy