Falafel vaffel toppet med tahindressing og stegt aubergine. Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift med jer – nemlig opskriften på sprøde falafel-vafler, stegt aubergine, tahindressing og en masse skønne krydderurter.
Falafel vaffel
Som før nævnt herinde, så elsker jeg virkelig falafler. Jeg spiser det ofte og da jeg så på flere forskellige instagrams at man kan lave falafler som vafler, ja så måtte jeg altså prøve det. Jeg har valgt at komme æg i mine falafler, for at de nemmere kunne hænge sammen vaffeljernet. Hvis du ønsker en vegansk udgave, så prøv måske at erstatte æg med kogt kartoffel og ekstra væske.
Lad jer ikke skræmme af den lange ingrediensliste. Det er mange af de samme ingredienser der går igen. Hvis du som jeg er helt vild med falafler, så kan jeg også anbefale disse opskrifter: Ovnbagte falafler – fantastiske og nemme at lave og Fantastiske falafler
Nu til opskriften på falafel vafler – nemlig falafler, der er bagt i et vaffeljern:
Falafel-vaffel med grønt og tahindressing
Ingredienser
falafel-vaffel (4-5 stk):
- 1 dåse kikærter
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. stor håndfuld bredbladet persille
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 stk. lille håndfuld friske koriander
- 2 stk. æg
- 1/2-1 tsk. salt (eller mindre, efter smag)
- lidt sort peber
- saft af ½ lime
- 1 dl havregryn + 2 spsk. mel grahamsmel, rismel, havremel
- olie til bagning
dressing:
- 2 spsk. lys tahin
- 1 stk. lille fed hvidløg hakket
- lidt salt
- saft af ½ citron
- ½ dl vand
Stegte auberginer
- ½ stk. aubergine
- olie til stegning
fyld:
- bredbladet persille
- rødløg
- frisk chili
Sådan gør du
Dressing
- Først laves dressingen.
- Kom alle ingredienserne i en minihakker eller bland ingredienserne i en skål.
- Smag til med salt og citron.
- Stil på køl mens falaflerne laves.
- Falafler
- Nu skal falaflerne laves.
- Kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender. Måske det skal blendes af to omgange.
- Kom lidt kokosolie i et vaffeljern.
- Bag falaflerne i vaffeljernet - vi fik 4 falafler ud af opskriften.
Auberginer
- Til sidst skal auberginerne steges.
- Skær auberginerne ud i skiver.
- Kom olie på en pande og steg aubergineskiverne på begge sider, til de har fået farve.
- Server falaflerne med de stegte auberginer, lidt rødløg, friske krydderurter, frisk chili og tahindressing over.
- Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
8 Kommentarer
EJ hvor lækkert! Og smukt ser det ud!
Tusind tak – det var SÅ lækkert!
Nøj, hvor ser det her altså bare lækkert ud! Det vil jeg glæde mig rigtig meget til at prøve :)
Tak, det smagte også skønt :-)
Er det hjertevafler eller belgiskevafler?
Hej, dette er lavet med belgiske :-)
Ser lækkert ud! Det må jeg prøve :)
Tak – det smager også skønt!