Ovnbagte falafler – fantastiske og nemme at lave

af Stinna

ovnbagte falafler

Små lækre ovnbagte falafler. Noget af det bedste jeg ved, er altså falafler. Jeg spiser det ofte og jeg synes det passer til så mange forskellige salater, så jeg har ofte falafler med på madpakke også.

Ovnbagte falafler

Men hvis du nu også gerne vil kunne lave falafler hjemme, så vil jeg gerne dele en opskrift med jer i dag. De er ikke som de typiske friturestegte falafler, men er istedet bagt i ovnen og har derfor ikke helt samme sprøde skorpe. Men de smager godt og er meget lettere at lave.

Læs også: Fantastiske falafler og Ovnbagte grønne falafler.

ovnbagte falafler

Nu vil jeg gerne dele opskriften med jer. Opskriften rækker til hele 27 små falafler, så der er også til madpakken.

Ovnbagte falafler

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid21 minutter
Ret: Aftensmad, Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 27 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 460 g kikærter fra dåse
  • 3 fed hvidløg grofthakket
  • 2 stk. æg
  • 1 stk. rødløg grofthakket
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. karry
  • 1 håndfuld persille
  • 1/2 rød chili
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem godt.
  • Kom alle ingredienserne i en blender / minihakker.
  • Blend det til det har en nogenlunde ens konsistens, men der må gerne være en smule struktur i det.
  • Kom falaflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg brugte en ske, da dejen våd.
  • Bages midt i ovnen ved 200g i omkring 20 min - hold øje med dem, da der er forskel på ovne.

ovnbagte falaflerovnbagtefalafler-5ovnbagte falafler

10 Kommentarer

Mette 21. maj 2016 - 17:20

Skal der gøres noget ved kikærterne inden de blendes eller hælder man bare vandet fra og blender dem?

Reply
Stinna 21. maj 2016 - 22:32

De skylles bare godt og blendes :-)

Reply
Lena 21. marts 2023 - 20:02

5 stars
Mums – sikke lækre falafler Dem skal vi helt sikkert prøve igen Måske vil jeg prøve at lave dem veganske næste gang. I så fald vil jeg prøve at bruge kikærtevand, evt blandet op med lidt HUSK. Eller hørfrøslim…

Reply
Stinna 24. marts 2023 - 18:02

Tak :-) Og spændende med veganske. Skriv endelig hvordan de bliver.

Reply
Pernille 24. maj 2016 - 09:50

Mmm de ser gode ud!!! Kan man evt. erstatte æggene med noget andet, så de bliver veganske? :-)

Reply
Stinna 24. maj 2016 - 16:19

Hmm. Jeg har faktisk ikke forsøgt? Måske lidt kogt ris kunne være en mulighed? Eller HUSK der har stået i vand? :-) Skal nok prøve nogle veganske snart!

Reply
Anna 26. maj 2016 - 14:39

Så lækker en opskrift! Første gang jeg nogensinde har lavet falafler og de blev så lækre :) Er vild med de er ovnbagte, så man ikke har en masse olie og friture på samvittigheden. Skal helt klart laves igen snart!

Reply
Stinna 26. maj 2016 - 19:12

Mange tak skal du have :-) Hvor skønt at du kan bruge min opskrift :-)

Reply
Maria 30. september 2016 - 07:38

Lavede disse i aftes. De er vildt gode og dejligt med et fedtfattigt alternativ! Brugte majsmel i stedet for havregryn da det var det jeg havde :-)
Men 1000 tak for en super opskrift!

Reply
Stinna 30. september 2016 - 12:41

Mange tak! Skønt at du kunne bruge opskriften! Godt tip med majsmel :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.