Tærte med karamelliserede løg, mozzarella og rosmarin

af Stinna
Tærte med karamelliserede løg

Tærte med karamelliserede løg og mozzarella. Skøn tærte med grov bund, lækre karamelliserede rødløg, ost og rosmarin. Denne tærte lavede jeg i sidste uge, da min kæreste og jeg var i sommerhus. Vi spiste den både til frokost og aftensmad. Til aftensmad spiste vi den sammen med en god salat.

Vegetarisk tærte med løg

Jeg er vild med tærter og har længe gerne ville prøve en med karamelliserede løg. For at tærten ikke blev for sød, har jeg valgt at tilsætte balsamico, mozzarella og rosmarin. Tærten blev virkelig god og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer. Jeg brugte rødløg til tærten, som blev stegt sammen med honning, olie og balsamico.

Hvis du også er vild med tærte, så er disse opskrifter måske noget for dig:

Rødbedetærte med feta

Tærte med rødløg og feta

Karamelliserede løg

De karamelliserede løg giver en virkelig god smag til tærten. De er både søde, lidt sure og bare kraftige i smagen. De passer virkelig godt sammen med rosmarin og mozzarella. Mange spiser karamelliserede løg sammen med gedeost, men jeg kan virkelig ikke lide gedeost. Derfor har jeg brugt mozzarella istedet.

Tærten herunder har jeg angivet til fire personer, hvor der også spises en salat til. Men så er der sikkert også rester til frokosten dagen efter. Tærten smager nemlig også rigtig godt kold. Jeg har brugt en lidt lille tærteform, da det var det eneste der var i sommerhuset. Men min bund blev lidt tyk, som I kan se på billederne, så en almindelig tærteform eller springform vil være passende.

Men nu til opskriften på Tærte med karamelliserede løg:

Tærte med karamelliserede løg

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna
4.58 fra 7 stemmer

Ingredienser

Tærtebund

  • 1 dl groft mel fx fuldkornshvedemel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl creme fraiche /skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/4-1/2 tsk. salt

Karamelliserede rødløg

  • 4 rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. honning
  • 2 spsk. balsamico

Æggemasse

  • 4 æg
  • 1 kugle mozzarella
  • 1 spsk. frisk rosmarin hakket fint
  • salt
  • peber

Sådan gør du

Tærtebund

  • Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft). 
  • Bland alle ingredienserne i en skål. Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.
  • Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i.
  • Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Prik dejen med en gaffel. 
  • Bag tærtebunden i 10 minutter i en forvarmede ovn. 

Karamelliserede rødløg

  • Fjern skrællen på løg. Skær løg over i halve og skær dem derefter i skiver – de skal ikke være alt for tynde. 
  • Kom olie, honning og balsamico på en varm pande. Tilsæt løg og lad det hele stege, til alt væsken er på løgene. Når løgene er karameliserede fjernes panden fra blusset.

Æggemasse

  • Kom æg i en skål. Skær mozzarella i tern og tilsæt dem skålen. 
  • Tilsæt finthakket rosmarin, salt og peber. Rør det hele godt rundt. 
  • Fordel æggemassen i den forbagte tærtebund. Kom de karameliserede rødløg på toppen. 
  • Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages u 30-40 minutter.

Noter

Hvis det skal gå hurtigt, så køb en færdiglavet grov tærtebund og lav blot fyldet.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

22 Kommentarer

Sarah 14. april 2019 - 21:19

Super lækker tærte….Lige lidt smuldret feta ud over inden servering, så bliver det ikke meget bedre.

Reply
Stinna 15. april 2019 - 18:50

Tusind tak skal du have – og lækkert med feta :-)

Reply
Ann-Mari Schufri 21. april 2019 - 13:57

5 stars
Kære Stinna,
Jeg er så glad for, at jeg har fundet din madblog. Jeg er hverken vegetar eller veganer, men foretrækker grøntsager frem for kød.
I dag lavede jeg din rødløgstærte – dog med et strejf af ristet bacon, mælk og creme fraiche i æggemassen.
Står nu i ovnen, mangler at smage ….. gllder mig!

Reply
Stinna 22. april 2019 - 08:02

Kære Ann-Mari. Tusind tak skal du have – sikke en sød besked. Spændende med din tærte, jeg håber at den blev god. :-)

Reply
Marianne 19. februar 2020 - 23:15

Den ser lækker ud! Tror du det ville passe med en aged havarti i stedet for mozzarella? :)

Reply
Stinna 20. februar 2020 - 08:54

Mange tak :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt, men tror smagsmæssigt det ville passe ganske fint.

Reply
Maria 28. september 2019 - 18:20

5 stars
Lækkert! Havde ikke mozzerella så det blev revet ost og rugmel istedet for grahamsmel.. men det blev den ikke mindre god af… Super god ide med de karm. Løg i bals. Mums.

Reply
Stinna 29. september 2019 - 17:28

Dejligt at høre. Mange tak :-)

Reply
Lars 9. januar 2020 - 17:47

2 stars
Der mangler fyld/æggemasse. Måske noget hytteost havde været godt

Reply
Stinna 9. januar 2020 - 18:10

Øv. Blev fyldet da ikke dækket godt nok? :-)

Reply
Alberte 10. juni 2020 - 12:31

Ser lækkert ud. Hvor stor er formen, du bruger? :-)

Reply
Stinna 10. juni 2020 - 19:40

Mange tak :-) Det er en lille tærteform. Husker ikke lige størrelsen, jeg vil måle næste gang den laves.

Reply
Julie 27. september 2020 - 08:37

Hej, kan det passe, at der ikke skal gær i tærtedejen?

Reply
Stinna 27. september 2020 - 10:54

Hej. ja, jeg har aldrig prøvet med gær i tærtedej :-)

Reply
Othilie 24. februar 2021 - 23:35

5 stars
Virkelig en winner hver eneste gang! – men ikke en overraskelse når opskriften kommer herfra, 1000-tak for alle opskrifterne igennem årene!

Reply
Stinna 25. februar 2021 - 14:44

Tusind tak :-) Dejligt at mine opskrifter kan bruges.

Reply
Simone 3. september 2022 - 09:59

5 stars
Jeg har lavet tærten såååå mange gange – det er virkelig min go to!
Jeg er en af de typer, der er ret doven i et køkken og bryder mig ikke så meget om at lave mad. Men den her opskrift er så nem, og jeg køber aldrig tærtebunde i supermarkedet, fordi den her er så let og hurtig at lave og så er den smagfuld. Kunne snildt spise tærten hver dag, så god er den

Reply
Stinna 19. september 2022 - 09:25

Hvor dejligt, mange mange tak :-)

Reply
Anna 28. december 2023 - 12:34

5 stars
Virkelig lækker tærte! Varm anbefaling :-)

Reply
Stinna 1. januar 2024 - 15:04

Tusind tusind tak :-)

Reply
Laura 10. oktober 2024 - 14:22

Hej Stinna, tror du tærten kan fryses?

Reply
Stinna 11. oktober 2024 - 10:37

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
4.58 from 7 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.