Couscous salat med hvidløgsdressing. Skøn og mættende salat med couscous, agurk, tomater, persille og salatost – alt sammen vendt rundt i en oliedressing med hvidløg. Denne sommerlige salat spiste vi i sidste uge, da min kæreste og jeg var i sommerhus. Vi manglede en nem og god salat til frokost og jeg endte med hurtigt at bikse denne sammen.
Mellemøstlig salat
Couscous salaten minder i smag om en af mine favoritter, nemlig tabouleh. Salaten indeholder nemlig både agurk, rødløg og tomat. Men i denne salat har jeg valgt at skrue op for hvidløg, som giver en skøn smag til salaten. Derudover har jeg valgt at tilsætte salatost/feta, men det kan sagtens undlades.
Hvis du også er vild med mellemøstlig mad, så prøv også disse:
Vegetarisk salat med couscous
Salaten er lavet med couscous. Den kan også sagtens laves med fx quinoa eller bulgur. Hvis du ønsker en mere mættende salat, så tilsæt evt. en dåse kikærter. Den får endnu mere smag, hvis den lige får lov til at trække lidt på køl – så kommer smagen af hvidløg mere frem.
Salaten her er god som tilbehør – fx til veggiedeller.
Couscous salat med hvidløgsdressing
Ingredienser
Salat
- 1,5 dl couscous
- 10 stk. cherrytomater
- 1/2 agurk
- 1 rødløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- salatost
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- 1/2 spsk. æblecidereddike
- 1-2 fed hvidløg
- 1 tsk. honning
- salt
- peber
Sådan gør du
Salat
- Kog couscous i letsaltet vand efter anvisning på pakken.
- Skær cherrytomater i halve eller i kvarte. Kom dem i en salatskål.
- Skær agurk i mindre stykker og kom dem i skålen. Skær rødløg i ringe og tilsæt det til skålen.
- Hak bredbladet persille og kom det i skålen.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål.
- Smag til med salt og peber.
- Når couscous er færdigt, skal det køle af inden det bruges. Når det er kølet af, tilsættes det til salatskålen.
- Tilsæt dressingen og rør salaten godt rundt.
- Salaten toppes med feta/salatost og smages til med salt. Velbekomme.