Æblepandekager – små tykke pandekager

af Stinna


Æblepandekager - små tykke pandekager

Æblepandekager – små tykke pandekager. Som nogle af jer måske har set på instagram (@stinnagm), så kom min kæreste forleden hjem med en stor pose æbler.  Jeg har allerede brugt æblerne til en opskrift på  æbleboller med kanel, men fik i dag også lyst til at bage søde pandekager med æble. Der er simpelthen ikke noget bedre end pandekager til morgenmad!

Æblepandekager

Pandekagerne er bagt med havregryn, mælk, kanel, revet æble og til sidst stegt på panden. Jeg har toppet med dem sundere nutella  og frisk æble. Æblepandekager fik en skøn konsistens, blev luftige men samtidig skønt tunge på grund af æblerne. Jeg har valgt ikke at tilsætte noget sødende til pandekagerne, da æblerne søder dem. Men hvis du bruger nogle halvsure æbler, så tilsæt evt. 1 spsk honning.

æblepandekager

Æblepandekager

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Dessert, Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 3 stemmer

Ingredienser

  • 75 g havregryn
  • 125 g hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1-2 tsk. kanel
  • 1 stk. kardemomme
  • 1 spsk. sukker
  • 1 stk. æg
  • lidt salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 stk. store æbler
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Kom æg, havregryn, mælk, salt, kanel, kardemomme, sukker og bagepulver i en blender.
  • Blend til det har en ens konsistens.
  • Riv æbler groft og bland det i dejen.
  • Steges som små pandekager på en pande i lidt smør. Steges ved middel varme.
  • Spises lune med lidt sundere nutella, friske æbler og en smule agavesirup.
  • Velbekomme!

Prøv også gerne mine amerikanske pandekager eller søde tynde pandekager.


æblepandekager æblepandekager

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

5 Kommentarer

Christina 11. september 2020 - 08:58

5 stars
Hej Stinna, de ser lækre ud, det skal prøves! Du linker også til koldhævede æbleboller, men så vidt jeg kan se i opskriften, er de ikke koldhævede. Kan man lade dem hæve koldt natten over og hvis ja, hvor meget gær skal der mon så i? Pft. Christina

Reply
Stinna 11. september 2020 - 15:05

Hej, tusind tak :-) Ah ja det kan jeg godt se. Det er fordi opskriften oprindeligt var koldhævede boller, men jeg ændrede i den. Det retter jeg lige. Du kan sagtens lade dem hæve natten over. Jeg ville bruge en ært gær cirka. Skriv endelig hvordan de bliver :-)

Reply
Lise 15. september 2020 - 17:23

5 stars
Rigtig lækker opskrift, der giver den bedste efterårsstemning til en langsom weekendmorgen :)
Blev toppet med æble- og pærestykker og blåbær med ahornsirup
Tak for endnu en god opskrift!

Reply
Sophie 24. marts 2023 - 12:44

5 stars
Hej.
Jeg lavede disse pandekager og opdagede at du havde angivet hvedemel, men ikke hvornår det skulle i

Jeg puttede det dog i med alt det andet og de blev super gode!

Reply
Stinna 24. marts 2023 - 18:02

Dejligt at de blev gode alligevel :-)

Reply
5 from 3 votes

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.