Æblepandekager – små tykke pandekager. Som nogle af jer måske har set på instagram (@stinnagm), så kom min kæreste forleden hjem med en stor pose æbler. Jeg har allerede brugt æblerne til en opskrift på æbleboller med kanel, men fik i dag også lyst til at bage søde pandekager med æble. Der er simpelthen ikke noget bedre end pandekager til morgenmad!
Æblepandekager
Pandekagerne er bagt med havregryn, mælk, kanel, revet æble og til sidst stegt på panden. Jeg har toppet med dem sundere nutella og frisk æble. Æblepandekager fik en skøn konsistens, blev luftige men samtidig skønt tunge på grund af æblerne. Jeg har valgt ikke at tilsætte noget sødende til pandekagerne, da æblerne søder dem. Men hvis du bruger nogle halvsure æbler, så tilsæt evt. 1 spsk honning.
Æblepandekager
Ingredienser
- 75 g havregryn
- 125 g hvedemel
- 2 dl mælk
- 1-2 tsk. kanel
- 1 stk. kardemomme
- 1 spsk. sukker
- 1 stk. æg
- lidt salt
- 1 tsk bagepulver
- 2 stk. store æbler
- smør til stegning
Sådan gør du
- Kom æg, havregryn, mælk, salt, kanel, kardemomme, sukker og bagepulver i en blender.
- Blend til det har en ens konsistens.
- Riv æbler groft og bland det i dejen.
- Steges som små pandekager på en pande i lidt smør. Steges ved middel varme.
- Spises lune med lidt sundere nutella, friske æbler og en smule agavesirup.
- Velbekomme!
Prøv også gerne mine amerikanske pandekager eller søde tynde pandekager.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
5 Kommentarer
Hej Stinna, de ser lækre ud, det skal prøves! Du linker også til koldhævede æbleboller, men så vidt jeg kan se i opskriften, er de ikke koldhævede. Kan man lade dem hæve koldt natten over og hvis ja, hvor meget gær skal der mon så i? Pft. Christina
Hej, tusind tak :-) Ah ja det kan jeg godt se. Det er fordi opskriften oprindeligt var koldhævede boller, men jeg ændrede i den. Det retter jeg lige. Du kan sagtens lade dem hæve natten over. Jeg ville bruge en ært gær cirka. Skriv endelig hvordan de bliver :-)
Rigtig lækker opskrift, der giver den bedste efterårsstemning til en langsom weekendmorgen :)
Blev toppet med æble- og pærestykker og blåbær med ahornsirup
Tak for endnu en god opskrift!
Hej.
Jeg lavede disse pandekager og opdagede at du havde angivet hvedemel, men ikke hvornår det skulle i
Jeg puttede det dog i med alt det andet og de blev super gode!
Dejligt at de blev gode alligevel :-)