Sund nutella – med chokolade og hasselnødder

af Stinna

Sund nutella med chokolade og hasselnødder. Skøn, cremet og velsmagende nutella lavet på hasselnødder, dadler og chokolade. Nutella er én af de bedste og mest lækre slags pålæg jeg kan komme i tanke om. Især oven på en bolle og med en kop kaffe til. Så er min morgenmad altså reddet. Men fordi at nutella jo ikke er det mest sunde der findes, så har jeg lavet denne sundere variant. Denne smager SÅ dejligt, at jeg ikke savner den anden.

Opskrift på hjemmelavet nutella

Jeg har længe gerne ville prøve at lave en sund udgave af nutella. Min familie elsker alle chokolade og især nutella plejer at være et hit til fødselsdage. Den er lavet af ristede hasselnødder, smør, dadler og mørk chokolade. Du kan altid komme mere mørk chokolade i, hvis du ønsker en mere intens chokoladesmag.

Sund nutella

Så hvis du mangler en opskrift på en sundere nøddecreme som smager næsten som nutella, så prøv denne! Den smager SÅ skønt ovenpå en nybagt bolle. Opskriften rækker til ét glas. Opbevar det i køleskabet, hvis det ikke bliver spist med det samme.

Sund nutella

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Morgenmad
Køkken: Sundere søde sager
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 200 g hasselnødder
  • 20 g smeltet smør (eller kokosolie)
  • 1,5 dl sødmælk
  • ¼  tsk salt
  • 10 stk. friske dadler (de dadler der købes i en papæske i grøntsagsafdelingen)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g 70% mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom hasselnødderne på en bageplade og bag dem i ovnen, til de er gyldne. Jeg gad mine ca. 15-20min. Fjern en smule af skallerne efterfølgende.
  • Mens hasselnødderne er varme, kommes de i en minihakker/food processor. Blend nødderne. Først bliver nødderne til fint mel, men du skal fortsætte med at blende.
  • Når nøddemelet bliver en smule klistret, tilsætter du smeltet smør.
  • Blend videre, til det bliver en cremet nøddemasse. Kom nu salt og dadler i (husk at fjerne sten). Blend igen, til massen er ensartet.
  • Kom mælk i og blend det sammen. Smelt chokoladen og kom den i nøddecremen.
  • Blend det hele sammen og smag til med salt.
  • Hvis du ønsker en mørkere nutella, så kom mere smeltet chokolade i.

Noter

Du kan sagtens skifte smør og mælk ud med kokosolie og kokosmælk, hvis du ønsker en vegansk nutella.
Sund nutella - med chokolade og hasselnødder

18 Kommentarer

Christina N. 8. februar 2015 - 16:32

Det ser simpelthen så lækkert ud. Det må jeg prøve en dag :)

Reply
Stinna 8. februar 2015 - 19:07

Mange tak :-)

Reply
Nanna Larsen 10. februar 2015 - 15:21

Den er nu afprøvet! Og den er lækker! Men jeg er en smule i tvivl om, om den skal opbevares på køl eller i skab? Tror den er bedre i kold version? Hvor opbevarer du den?

Reply
Stinna 10. februar 2015 - 16:58

Jeg opbevarer den på køl :-) Dejligt du kunne lide den!

Reply
Sofie 11. februar 2015 - 08:52

Den ser virkelig lækker ud! Jeg forestiller mig, at den vil være perfekt ovenpå bananvafler :-) Bruger du den tykke eller tynde del af kokosmælken eller måske en blanding?

Reply
Stinna 11. februar 2015 - 10:58

Det tror jeg faktisk at du har ret i, det må jeg prøve :-)
Det er en blanding jeg bruger :)

Reply
Camillaerrebo 16. februar 2015 - 09:39

Ser virkelig virkelig lækker ud – er der et alternativ til kokosolie? :-)

Reply
Sophie 16. februar 2015 - 14:50

Mmm.. tak for opskrift, det smager rigtig lækkert.. Hvor lang tid ca. tror du den kan holde sig?

Reply
Karen S 17. februar 2015 - 05:00

Hi there, your nutell
a looks delicious!
What temperature do you have your oven turned on to?

Do you remove the skins of the hazelnuts after they are roasted?

Thank you

Reply
Stinna 17. februar 2015 - 18:51

hello!
Thanks :-) Just 150 degrees. I don’t remove the skins of the hazelnuts :)

Reply
Sally 18. marts 2015 - 22:08

Jeg har lige haft lavet din megalækre nutella. Brugte Sukrin Gold i stedet for dadler, men hold nu op, den smager godt!

Reply
Stinna 19. marts 2015 - 20:09

Dejligt at du kan lide den :-)

Reply
Nina Lind 26. januar 2016 - 21:28

Den ser virkelig skøn ud. Det tiltaler mig meget, at den IKKE er lavet på kondenseret mælk, OG at konsistensen ikke er som sten :) :) Det må blive et projekt denne weekend med mine unger.
Jeg syntes næsten at kunne læse det sådan, at “kokosmælk” er kokosmælk på dåse, som du rører ud og blander – er det korrekt forstået??

Reply
Stinna 26. januar 2016 - 22:49

Tak skal du have :-) Det er kokosmælk på dåse ja.

Reply
Rosa 21. september 2016 - 15:40

Når du skriver at den skal blendes til en cremet nøddemasse, er det så egentlig nøddesmør, du mener? Eller er det stadiet FØR nødderne slipper deres olie og bliver til smør?

Reply
Stinna 21. september 2016 - 18:38

Du skal blot blende dem til mel og så lidt mere. Det er først når der er kommet kokosmel i, at det skal blendes til det er cremet :-) Min blender kan ikke lave nøddesmør, så ved ikke om man kan lave det først :-)

Reply
Mette Pedersen 23. oktober 2016 - 17:46

Hej Stinna! Nu har vi lige lavet den her lækre nutella – uhm!
Men hvor længe kan den opbevares på køl?
Venligst,
Mette

Reply
Stinna 23. oktober 2016 - 19:35

Hej! Jeg tænker 7-10 dage. Sikkert længere! Men så længe plejer den ikke at holde herhjemme :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.