Amerikanske pandekager er små, tykke og søde pandekager. De søde amerikanske pandekager er perfekte til morgenmad i weekenden, eller som en lille dessert. De er virkelig nemme at lave og hurtige at bage på panden. Sørg for at de lufte pandekager er gyldne på begge sider.
Amerikanske pandekager
Jeg elsker klassiske traditionelle pandekager, men jeg er også vild med de små buttede luftige amerikanske pandekager. Særligt serveret med lidt sirup. Pandekagerne er bagt med bagepulver og er derfor mere luftige end almindelige tynde pandekager og passer perfekt til morgenbordet.
Opskrift på amerikanske pandekager
Det særlige ved de små pandekager er, at de er små, tykke og luftige. Derfor er der også tilsat bagepulver i opskriften, som får pandekagerne til at hæve fint op. Opskriften herunder rækker til cirka 10 pandekager og svarer nok til 2-3 personer, alt efter hvor sultne I er. Prøv også at spise dem med nutella eller friske bær – det smager skønt.
Tricket til at få luftige pandekager er, at piske æggehviderne stive inden og tilsætte bagepulver til pandekagedejen.
Amerikanske pandekager
Ingredienser
- 3,5 dl hvedemel ca. 200g
- 3 dl mælk (jeg brugte sødmælk)
- 3 stk. æg (delt i blomme og æggehvide)
- 2 spsk. sukker
- 1 drys salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- smør til stegning
Sådan gør du
- Del æg i blomme og æggehvide.
- Pisk æggehvider helt stive.
- Pisk hvedemel, mælk, æggeblomme, sukker, salt, bagepulver og vaniliesukker godt sammen.
- Vend de piske æggehvider forsigtigt i dejen.
- Kom smør på en pande. Bag pandekagerne til de er gyldne. Jeg bagte kun én pandekage ad gangen.
- Spises med sirup og friske hindbær. Velbekomme.
Pandekager til brunch
Tykke amerikanske pandekager er perfekte til brunch. Både fordi de er rimelig hurtige at lave – da man jo kan lave flere på én gang (hvis panden er stor nok). Derudover er de fine, smager fantastisk og kan toppes med alverdens topping.
Prøv også at tilsætte fintrevet citronskal eller appelsinskal til dejen. Det smager skønt. Ellers kan du også prøve at tilsætte blåbær eller chokolade til dejen, for at få nogle anderledes pandekager.
Som en del af en brunch, ville jeg servere dem sammen med grovboller, hjemmelavet nutella (med bønner!), jordbærsmoothie, måske rabarberkompot og en stor kande kaffe.
Følg også gerne med på min instagramprofil, hvor jeg hver dag deler opskrifter af min hverdagsmad. Skriv også gerne en kommentar herunder, hvis du får afprøvet min opskrift.