Nutella.. med bønner!

af Stinna

Nutella med bønnerTil min fødselsdag lavede jeg denne lækre chokoladecreme – eller nutella med bønner. Jeg ved godt, at de fleste sikkert rynker lidt på næsen, for bønner er ikke noget der normalt befinder sig i en chokoladecreme. Men min gode kammerat har længe sagt, at jeg simpelthen blev nødt til at prøve at lave bønne-nutella, da en fra hans arbejde laver det.

Nu har jeg så forsøgt og jeg må indrømme, at det smager virkelig godt! Man kan på ingen måde smage, at der er kommet bønner i. Nu tænker du måske, hvorfor så komme dem i? Men de giver en god konsistens, mætter godt og så sparer man penge på de noget dyrere ingredienser, såsom hasselnødder og chokolade. Det må siges, at hjælpe når man er på SU.

Jeg har brugt kidneybønner til min nutella, men kikærter kan sikkert sagtens bruges. Hvis du ikke synes, at det lyder lækkert med bønner i en nutella, så prøv min lækre variant uden. Den får du lige her. Men giv lige denne nutella en  chance – I vil blive positivt overraskede!

Hvis du ikke kan lide kokos, så brug en smagsneutral kokosolie. Så slipper du for smagens af kokos – som jeg er vild med! Opskriften på nutella med bønner får I lige her:


NUTELLA MED BØNNER ( 2 GLAS) 

100g hasselnødder

1 dåse kidneybønner (eller kog dem selv – men de skal være bløde!)

2 store spsk kokosolie

2 spsk kakaopulver

100g mørk chokolade

10 dadler

2 dl mælk (jeg har prøvet med kokosmælk og hasselnøddemælk)

  1. Rist hasselnødderne i ovnen. Jeg kom dem på en bageplade og bagte dem ved 200 grader. De skal have, til de bliver gyldne.
  2. Smelt chokolade og kokosolie over vandbad.
  3. Blend dadler, kokosolie og chokolade sammen til en ensartet masse.
  4. Kom hasselnødder i og blend videre.
  5. Kom kakaopulver, kidneybønner og mælk i.
  6. Blend til en ensartet masse.
  7. Sættes på køl efterfølgende. Kan holde ca. 1 uge på køl.


Nutella med bønner

Print Friendly, PDF & Email
19 Kommentarer

19 Kommentarer

Mathilde 8. oktober 2015 - 13:55

Det ser vildt lækkert ud. Jeg har prøvet din chokoladekage med bønner, som var et hit, så måske den her nutella skulle være et efterårsferie-projekt :-)

Reply
Stinna 8. oktober 2015 - 15:15

Det synes jeg da at du skal gøre :-) Dejligt at du kunne bruge min opskrift på bønnekage!

Reply
Christine Bonde 8. oktober 2015 - 19:06

Helt ærligt, så synes jeg ofte ikke at de hjemmelavede, sundere udgave af nutella ser særligt appetitlige ud, men dét gør din! Den ser SÅ lækker ud :-)

Reply
Stinna 8. oktober 2015 - 22:12

Hvor er du bare sød! :-D TAK!

Reply
Pernille Karlsen 8. oktober 2015 - 19:48

Hold op hvor er det lækkert! Det skal jeg have afprøvet snarest! Hvis bønner dur til brownie, så gør de da helt sikkert også til nutella!

Reply
Stinna 8. oktober 2015 - 22:13

Skriv endelig hvis du får opskriften afprøvet :-) ! Mange tak!

Reply
Jytte Esbensen 9. oktober 2015 - 21:17

Det lyder som en god ide, det vil jeg prøve men hvor meget er der i en dåse bønner? Jeg vil bruge tørrede opblødte bønner

Reply
Stinna 14. oktober 2015 - 16:15

Hej,
der er 240g drænede bønner i :-)

Reply
Janni Simonsen 3. juni 2016 - 10:30

HVilken plantemælk synes du giver den bedste smag, når du laver nutella??

Reply
Stinna 3. juni 2016 - 14:59

Jeg er ret glad for rismælk eller mandel-rismælk :-)

Reply
Tina 8. september 2016 - 20:27

Nogen som har prøvet med kikærter?

Reply
Stinna 8. september 2016 - 21:17

Jeg har ikke selv prøvet, men har hørt fra flere at det smager godt :-)

Reply
Ghita 2. februar 2017 - 15:53

Hej Stinna. Det lyder virkelig lækkert med denne her nutella! :D Tror du, at den vil blive god med almindelig komælk?

Reply
Stinna 7. februar 2017 - 02:26

Hej, mange tak skal du have :-) Det tror jeg godt, men jeg ved ikke helt om det vil smage ens – kokosmaelk er en smule soedt :-)

Reply
Chokoladepålæg med bønner - opskrift på sund nutella uden sukker 27. juli 2017 - 07:47

[…] kommer til at lave mad med bønner, så jeg har ladet mig inspirere af min dygtige bloggerkollega Stinna, som heldigvis har en masse spændende idéer til […]

Reply
Astrid 14. juli 2018 - 19:18

Genial opskrift når jeg egentlig godt kan lide nutella, men faktisk synes det smager både for sødt og fedtet. Denne her udgave er ikke for sød og så smager den både af hasselnødder og chokolade . Ikke sidste gang jeg har lavet din udgave af nutella .

Reply
Stinna 16. juli 2018 - 10:59

Ej hvor skønt at du kan lide den :) Tusind tak!

Reply
Luna 4. februar 2019 - 20:01

Den er super lækker! Jeg havde dog ikke chokolade, så brugte i stedet en ske mere kokosolie, lidt mere kakaopulver og fem dadler mere. Det smager sindssygt godt!! :) Tak for opskrifts inspirationen

Reply
Stinna 5. februar 2019 - 08:24

Dejligt at du kunne lide opskriften :-) Og tak for idéer – dem vil jeg gemme, hvis jeg en dag ikke har mere chokolade.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.