I dag deler jeg opskriften på ægte mandagsmad. Jeg vil nemlig dele opskriften på den ‘alt-på-panden-ret’, som jeg delte med jer på instagram i sidste uge. Retten blev til en aften hvor jeg slet ikke vidste hvad jeg skulle have til aftensmaden og ikke var super kreativ, så endte med at smide en masse på en pande og resultatet blev overraskende godt – faktisk virkelig lækkert.
Faktisk er det sådan, at jeg ofte spiser sådanne retter til hverdag. Jeg elsker at eksperimentere med opskrifter, men på travle hverdage synes jeg det er skønt med nem aftensmad, så jeg ikke bruger for længe i køkkenet.
Du kan sagtens skifte mange af ingredienserne ud med det, som du nu lige har i køkkenet. Fx har jeg tilsat porre, men andre grøntsager vil kunne bruges. Eller hvis du ikke lige har kokosmælk, så brug mælk eller måske fløde. Jeg serverede retten med brune ris – men igen, du kan bruge lige hvad du har. Både pasta og kartofler vil fungere fint dertil.
Rettens navn beskriver vel retten meget godt – nemlig en ret hvor alt muligt bare er kommet på panden :-) Så hvis du mangler en nem ret, så kan jeg anbefale denne som nem vegetarisk hverdagsmad.
Læs også: Min mors bedste blomkålssuppe
★ ALT-PÅ-PANDEN-RET – VEGETARISK HVERDAGSMAD ★
1 porre
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk tomatpure
2 spsk soltørrede tomater (hakkede, dem fra glas i olie)
1 dåse bønner (jeg har brugt kidneybønner)
1 spsk soya sauce
1/2 dåse kokosmælk
peber
lidt citronsaft
evt. frisk basilikum
serveres med brune ris til.
Fremgangsmåde:
- Skær løg og porre i stykker.
- Hak hvidløg.
- Kom løg, hvidløg og porre på en pande med lidt olie.
- Tilsæt tomatpure, hakkede soltørrede tomater, bønner, kokosmælk, soyasauce, peber og lidt citronsaft.
- Lad det koge lidt ind.
- Tilsæt frisk basilikum og smag til med salt.
- Velbekomme!
8 Kommentarer
Mmmm
Er denne ret til at fryse ned?
Kan denne ret fryses ned og varmes igen?
Hej, det har jeg ikke forsøgt mig med :-)
Hej. Hvor “fed” en kokosmælk bruger du, når du bruger det i dine opskrifter?
Det er altid en almindelig dåse kokosmælk, altså ikke light :-)
Hvor mange personer er retten til?
Jeg vil sige to personer. Evt. flere, hvis der fx serveres ris til retten.